Zdeněk Troška je poslední dobou hlavně zavalen prací a na soukromí nemá čas. Proto je pořád sám, ale točení pohádek a porotcování v Talentmanii ho nyní naplno zaměstnává.

Svou samotu neřeší, sice je rád mezi lidmi, ale doma nepohrdne dobrou knihou nebo relaxací. Skoro ani nesleduje televizi. Troška v rozhovoru pro Magazín Dnes přiznal, že se naposledy zamiloval v roce 1981 v Kazachstánu, kde pracoval jako asistent režiséra. Byl to blonďák s modrýma očima a se jménem Saša. Na natáčení se dali do řeči a později se seznámil i s jeho manželkou.

Leželi jsme tam tři

Troška pak na chvíli bydlel u nich v bytě. Dokonce s manželským párem sdílel jednu postel. "Měli obrovské letiště, leželi jsme tam všichni tři, večer jsme si dali pusu na dobrou noc, já třeba držel za ruku Sašu, ona se občas dotkla mě... Při loučení na letišti jsme pak všichni plakali a já z toho byl dlouho špatnej, protože mi scházeli," řekl v rozhovoru pro Magazín Dnes Zdeněk Troška.

Od té doby režisér nenašel žádnou spřízněnou duši. To, že by na něm byla samota vidět, se vůbec nedá říct. Na vždy usměvavého a dobře naladěného Trošku se můžeme těšit v show Talentmania, která se bude vysílat od 29.srpna.