Nepoznali chudobu, byli králi večírků a cestu mezi hvězdy showbyznysu měli prošlapanou už řadu let předtím, než dostali občanku.

Přesto: Dokázali překročit stín vlastních rodičů, nebo se jen "vezou" na jejich slávě?

Paul Belmondo (44)

Belmondo mladší je automobilovým závodníkem
Autor: profimedia.cz

Jako jeden z mála hereckých potomků si své místo ve společnosti vydobyl ve zcela jiném oboru než je herectví. Paul, syn legendy Jeana-Paula Belmonda, se stal slavným závodníkem, který na začátku 90. let jezdil dokonce formuli 1. Teprve poté začal koketovat s herectvím v malých rolích, dnes je podnikatelem a majitelem stáje Paul Belmondo Racing.

Jason Connery (45)

Sean Connery se svým synem Jasonem
Autor: profimedia.cz

Sám o sobě hovoří jako o herci, spisovateli, producentovi a režisérovi. Jason je synem nejslavnějšího Jamese Bonda, herce Seana Conneryho. I když během své kariéry hrál ve více než třiceti fi lmech a seriálech (v 80. letech například zazářil coby Robin Hood), slávy svého otce nikdy nedosáhl. Nedávno se dokonce objevily zprávy, že slavný tatík nemá se synem úplně ideální vztah a svého potomka vydědil. To ale Connery mladší rezolutně popřel.

Guillaume Depardieu (37)

Guillaume Depardieu zdědil po Gérardovi talent, ale i slabost pro alkohol
Autor: profimedia.cz

Po svém otci, francouzském herci Gérardu Depardieu, podědil velký herecký talent a také slabost pro alkohol. K tomu všemu se přidala Guillaumova divoká povaha a talent přitahovat průšvihy. Několikrát byl zatčen za jízdu v opilosti, jindy ohrožoval hosta v baru ilegálně drženou zbraní. V roce 1996 havaroval na motorce, vážně se zranil a kvůli infekci mu lékaři museli amputovat nohu.

Cameron Douglas (29)

Cameron a Michael Douglasovi: Oba vědí, jaké to je bojovat s otcovou slávou
Autor: profimedia.cz

Je třetím mužským pokračovatelem rodinného hereckého řemesla rodu Douglasů. Jeho dědečkem je slavný Kirk Douglas, otcem držitel Oscara, Michael Douglas. Cameron se ale spíš než herectvím proslavil skandály. Jako herec je jen průměrně úspěšný, uznání si ale vydobyl jako DJ. Vyzkoušel si také práci producenta.

Enrique (33) a Julio (35) Iglesiasovi

Julio Iglesias jr.
Autor: profimedia.cz

Zakladatel pěveckého rodu Julio Iglesias původně plánoval kariéru fotbalisty. Nakonec se ale stal světově proslulým zpěvákem sladkobolných romantických skladeb. Po jeho prošlapané pěšince se vydali i jeho synové, Julio mladší a Enrique.

Enrique Iglesias
Autor: Archív

Zatímco Julio se živil také jako model, bratr Enrique se soustředil hlavně na zpěv. A taky na ženský tenis, když mu učarovala ruská tenistka Anna Kurnikovová. Nejdříve s ním natočila klip, pak s ním sdílela život. Enrique natočil svá alba ve čtyřech jazycích a stal se slavnějším než jeho otec i bratr.

Anthony Delon (43)

Anthony Delon
Autor: profimedia.cz

Jako mladý byl typickým synáčkem bohatého a slavného táty. Ženy, večírky i rychlá auta střídal kosmickou rychlostí. Utrácel otcovy peníze a jejich vztah začal ochládat. Když se Anthony zamiloval, usadil a vrhl na hereckou dráhu, s otcem se usmířil. Je úspěšným hercem i otcem. V srpnu se stal spolu s modelkou Adrianou Sklenaříkovou tváří mediální kampaně developerské firmy, která na Slovensku prodává luxusní byty.

Jakub Prachař (24)

224237:gallery:true:true

Syn hereckého páru Davida Prachaře a Dany Batulkové se dal na rodinné řemeslo a pravidelně se objevuje ve filmu i v televizi. Kromě hraní se věnuje i své kapele NightWork, kterou založil s dalšími prominentními dětmi, Františkem Soukupem a Viktorem Dykem. V oblasti hudby tak již své rodiče úspěšně překonal.

František Soukup (24)

224235:gallery:true:true

Do českého showbyznysu má vyšlapány hned dvě cesty, jednu od otce, hudebníka Ondřeje Soukupa, a druhou od matky, textařky Gábiny Osvaldové. I když ještě ani nedohlédne na profesionální pověst svých rodičů, už vystrkuje růžky a se svou kapelou NightWork zaznamenal první úspěchy.