Skupina hrála pouhých osm let, než se rozpadla, ale za tu dobu prodala neuvěřitelných 360 milionů alb. Lépe si vedl jen Elvis Presley a Beatles.

Benny Andersson (61) - královským akademikem
Mužská polovina skupiny se nakonec dala dohromady. Snad největší úspěch měl jejich společný muzikál The Chess z roku 1984. Loni se stal členem Švédské královské hudební akademie. Zároveň s Björnem pracovali na soundtracku k novému filmu Mamma Mia!.

"Bylo těžké rozhodnout, jak moderně by to mělo znít. Mělo by to být jako ze 70. let anebo jako z roku 2007?" ptal se hitmaker sám sebe.

Anni-Frid Lyngstad (62) - s tragickým osudem
Když se Abba rozpadla, Frida rozjela svou sólovou kariéru. Pod producentským dohledem Phila Collinse vydala album Something´s Going On, o dva roky přišlo další.

V roce 1996 vydala švédsky zpívanou kolekci Djupa Andetag. Když se chystala na další cédéčko, zasáhl krutý osud – při autonehodě jí zemřela dcera, manžel zemřel na rakovinu. Až v roce 2002 se pokusila o návrat, velký comeback se ale nekonal...

Agnetha Fältskog (58) - úspěšná sólovka
Zkusila vydat hned rok po rozpadu první desku, následující dvě desky si příliš úspěchu nezískaly. Agnetha se stáhla, na veřejnosti se ukázala jen málokdy. Po sedmnácti letech – v roce 2004 – nazpívala úspěšně své oblíbené coververze písní ze 60. let. Od té doby však opět mlčí.

Björn Ulvaeus (63) - geniání spolupracovník
"Rád se vyjadřuji, tak bych mohl sepsat nějaké memoáry," říká Björn. Jenže to pro něj asi bude dost těžké. Podle posledních zpráv si totiž nemůže na nic vzpomenout. Dokonce si ani nepamatuje, že byl členem nejpopulárnější skupiny na světě. "Jako by tam nikdy nebyl," citoval zdroj list Daily Mail. Všichni doufají, že se mu paměť vrátí.

Fotogalerie
2 fotografie


ABBA V ČÍSLECH...

* 10 miliard švédských korun – tedy asi 25 miliard korun – vydělal muzikál Mamma Mia! s písněmi Abby. Odehrál se na 130 různých místech.
* 1 miliardu dolarů nabídli Abbě, aby v roce 2000 odjela turné jedné stovky koncertů. Nevzali to.
* 360 milionů alb prodala skupina za celou svou historii. Lépe si vedl jen Elvis Presley a Beatles.
* 3 miliony alb se dodnes prodá každý rok, a to i když se skupina již dávno rozpadla a nevystupuje.
* 650 korun bude stát vstupné do muzea Abby. To se staví ve Stockholmu a bude otevřeno příští rok v červnu.

ABBA - Super Trouper:

ABBA: - Chiquitita: