Uvedli při tom v nadšení své fanoušky, kteří jejich příchodu do kina po červeném koberci a pak vstupu na balkon budovy kina přihlíželi.

Mamma Mia! je filmovou verzí dosud posledního úspěšného muzikálu "mužských B" z legendárního kvarteta. Hlavní roli v něm ztvárnila americká herečka Meryl Streep. Spolu s ní ve filmu účinkují i Pierce Brosnan nebo Stellan Skarsgaard. Na produkci se podílel i Tom Hanks.

Fotogalerie
2 fotografie

Zpěvačky Abby Agnetha Fältskog a Anni-Frid Lyngstad se na premiéře objaly s Meryl Streep a pak společně předvedly tanec. Herci filmu se poté ukázali na tiskové konferenci, kde hovořili o náročnosti svých rolí, v nichž se snoubila nutnost zpívat někdejší hity s nošením přiléhavého oblečení.

Brosnan, známý v poslední době spíš z rolí Jamese Bonda, řekl, že natáčení filmu bylo jeho celoživotním zážitkem, i když nošení elastanového oblečení bylo velkou výzvou.

Ulvaeus měl pro pěvecké kapacity herců jen slova chvály. "Většina jich si nemyslí, že mohou zpívat, ale mohou, o tom váš ujišťuji," prohlásil.


ABBA se stala jednou z nejvýraznějších skupin konce 70. a počátku 80. let a její písně se hojně hrají dodnes. Původně dva zpívající manželské páry se však v roce 1982 rozpadly jak v osobním, tak i v profesionálním životě, a všichni čtyři pohromadě - Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskogová a Anni-Frid Lyngstadová - spolu naposledy koncertovali v roce 1986. Při jedné soukromé příležitosti se pak sešli ještě v roce 1999, avšak zcela neveřejně.