Dcera známé herečky Anny Šiškové (58) Dorota Nvotová se stala jednou z „vyvolených“, kteří měli tu čest zahrát prezidentce Zuzaně Čaputové na soukromém koncertu při její první oficiální zahraniční návštěvě. Hudebníci, co se zde objevili, namíchli slovenské občany hned několikrát. Jedněm vadilo, že umělci do Prahy letěli vládním speciálem, druzí si stěžovali na výběr těchto celebrit, a těm dalším vadilo oboje. Nejvíce kontroverze vyvolala účast kapely Živé květy a právě zpěvačky Doroty Nvotové.

Vyjádřil se k tomu i spisovatel Rado Ondřejíček, který je známý politickým komiksem Cynická obluda. „Kapely si letí na soukromý výlet do Prahy vládním speciálem. Ne na oficiální státní akci, na soukromý koncert. Že si je tam prezidentka veze, aby odehráli po dvě písničky na akci, kterou nějaký pražský fanklub organizuje na její vlastní oslavu, to je už jen taková vtipná poznámka pod čarou,“ nebral si servítky.

A jakýsi člen Slovenského hnutia obrody ještě přitvrdil: „Vyzýváme Zuzanu Čaputovou, aby si uvědomila, že má reprezentovat slovenskou státnost a důkladně si vybírat lidi, kteří jí dělají společnost. Jsme přesvědčení o tom, že Dorota Nvotová nepatří do společnosti hlavy Slovenské republiky.“ A to je už hodně silná káva. Není divu, že právě tato slova nadzvedla dceru slovenského humoristy Jaroslava Filipa (†51) ze židle.

„Kdybych byla ‚tanečnice z Lúčnice‘, bylo by to okej? Nebo houslistka z Moyzesova kvarteta? Čím přesně jsem se provinila, že se nesmím přiblížit k paní prezidentce? Ne, nepokazíte mi / nám, co jsme tam byli, naši radost z dobré a smysluplné akce. Dostali jsme pozvání, které jsme s radostí a hrdostí přijali. Stojím si za tím,“ reagovala rozčíleně Dorota.

S prezidentkou se prý poprvé setkala až na palubě letadla, nešlo tedy o žádný kamarádský výlet sem a tam z peněz daňových poplatníků. „Rádi paní prezidentce zahrajeme, i kdyby jela vlakem, autobusem anebo v trabantu. Máme ji rádi,“ zdůraznila mladá umělkyně na závěr, a dodala: „Škatulkujte si mě, kam chcete, v nesmyslných šablonách jste zavřeni jen vy. Já se cítím zcela volně a neudělala jsem nikomu nic špatného!“

VIDEO: Anna Šišková na Valentýna nesmutnila: Asi jsem teď zamilovaná!

Video
Video se připravuje ...

Anna Šišková na Valentýna nesmutnila: Asi jsem teď zamilovaná! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
24 fotografií