Úcta ke starším? Ta už je asi definitivně z módy. Jak jinak si lze vysvětlit nejnovější „výstup“ popové hvězdičky Justina Biebera. Kanadský zpěvák se v posledních letech showbyznysu spíše straní a soustředí se na rodinný život bez skandálů. Jeho poslední výkřik na twitteru ale budí rozpaky mezi jeho fanoušky. 

„Chci vyzvat Toma Cruise k boji v oktagonu. Tome, jestli to nepřijmeš, jsi srab a budeš si to vyčítat do konce života,“ provokuje na sociální síti Bieber. Zároveň uvedl, že by chtěl, aby jejich souboj zaštítila organizace UFC, což je provozovatel elitní soutěže ve smíšených bojových uměních MMA. 

Těžko říct, proč si Justin vybral zrovna hollywoodského herce Toma Cruise, ten se ale zatím k celé záležitosti radši vůbec nevyjádřil. V případě, že by na jejich souboj skutečně došlo, jednalo by se o souboj „lehkých“ vah. Vždyť Bieber měří jen 175 cm a to je pořád ještě o pět čísel víc, než má Cruise.

Justin na sobě v posledních měsících začal sice pořádně makat, ale troufnout si na výzvu do profesionálního souboje, a ještě pod hlavičkou UFC, chce pořádnou dávku odvahy a nervů. 

Co je to MMA?

MMA (z angl. mixed martial arts) je plnokontaktní bojový sport bez jakýchkoliv zbraní, umožňující jakékoliv údery i chvaty, boj ve stoje i na zemi. Bojuje se v oktagonu, tedy osmiúhelníku, který je vyplněn pletivem (často označovaný jako klec). V profesionálních soubojích se bojuje na tři kola po pěti minutách. 

Zápasník může dosáhnout vítězství několika způsoby – knockout (k.o.), vzdáním soupeře, zastavením rozhodčího, pokud dojde k vážnějšímu zranění a nebo výhrou na body. V bojích jsou zakázány údery do genitálií, očí, temene hlavy a kolena anebo kopy do hlavy. 

VIDEO: Justin Bieber se rozplakal na udílení MTV Music Video Awards.

Video
Video se připravuje ...

Justin Bieber se rozplakal na udílení MTV Music Video Awards. Youtube

Fotogalerie
91 fotografií