Sedmnáctiletý Blanket (což v angličtině znamená přikrývka), který se později nechal přejmenovat na Bigi Jackson, se ve společnosti ukazuje nerad. Je totiž téměř neustále terčem posměchu kvůli svému jménu, vzhledu nebo "balkónovému incidentu". Dlouhovlasý mladík se v sobotu objevil na půdě Loyolské univerzity v Los Angeles, kde jeho o pět let starší brácha Prince přebíral bakalářský diplom. Při focení společné fotografie bylo vidět, že bráchu už o několik čísel přerostl.

Blanket přitom nebyl jediným členem Jacksonovy rodiny, kdo přijel Prince podpořit. Nechyběla ani jeho babička Katherine (89) nebo jeho bratranci TJ (40), Taryll (43) a Taj (45). 

„Včera jsem odpromoval na univerzitě v Los Angeles. Během studia jsem potkal spoustu zajímavých lidí a hodně se toho naučil. Přál bych si poděkovat všem, kteří mi pomohli to dotáhnout až do konce. Největší díky ale patří TJovi a jeho bratrům Tarylovi a Tajovi, kteří mě k promoci dotlačili, když jsem chtěl skončit," napsal na instagramu Prince Jackson. 

Účast Bigi Jacksona alias Blanketa je velkou událostí, protože od smrti svého tatínka se víceméně straní veřejnosti. Podle rodiných přátel měl Bigi největší problém ze svých sourozenců se s Jacksonovou smrtí vyrovnat. Jeho výchovu má od Jacksonovy smrti na starosti právě jeden z jeho starších bratranců - TJ Jackson. Až do roku 2017 byla jeho opatrovnicí babička Katherine. 

Asi nejznámějším incidentem jeho dětství je balkónové drama z hotelu Adlon v Berlíně. Jako teprve devítiměsíční miminko ho chtěl jeho otec Michael ukázat svým fanouškům postávajícím u vchodu do hotelu. Michael se s Blanketem objevil ve třetím patře na balkónu a dítě bez rozmýšlení podržel ve vzduchu jednou rukou tak, že přečníval zábradlí, za což schytal velkou kritiku. Není divu, také mu dítě málem spadlo dolů.

Pravděpodobně největší hudební ikona světové pop music své nerozvážnosti později velmi litovala. „Pro to, co jsem udělal, nemám žádnou omluvu. Byl jsem zaskočen vzrušením toho momentu. Nikdy bych úmyslně neohrožoval životy svých dětí," nechal se slyšet Jackson.  

VIDEO: Děti Michaela Jacksona na videu

Video
Video se připravuje ...

Děti Michaela Jacksona na videu /YouTube/

Fotogalerie
50 fotografií