Herec Sean Bean patří mezi ty „klidnější“ celebrity. Sice se jako správný romantik čtyřikrát rozvedl, nepoučil se a oženil se i popáté, hollywoodské skandály se mu vyhýbají –ačkoliv je pravda, že před sedmi lety zákonu přece jenom čelil. Škraloup má díky své čtvrté exmanželce, herečce Georgině Sutcliffové (40), která ho měla obvinit ze stalkingu. Rovněž jí měl posílat obhroublé SMSky. Spekulovalo se však, že Georgině měla obvinění slavného bývalého manžela pouze pomoct v nepříliš zářné kariéře.

Sean Bean, jehož skutečné jméno zní Shaun Mark Bean, se před kamerami objevuje již od roku 1984, a je celosvětově znám jako herec, který ve většině svých filmů zemře. Tohle lehce bizarní prvenství sice drží britský herec John Hurt (†77), jemuž byla osudná většina snímků, v nichž se objevil, na druhém a třetím místě mu šlapou na paty dva častí představitelé upírů, tedy Bela Lugosi (†73) a Vincent Price (†82), Bean rozhodně vede jako ten, který umíral nejvíce nápaditými způsoby.

Hned v jednom ze svých prvních filmů jménem Pastvina je zabit stádem splašeným krav, které ho svrhne z útesu. Z těch zajímavějších jmenujme například Vysokou hru patriotů, kde ho HarrisonFord (76) napíchnul na obrovskou kotvu. V bondovce Zlaté oko ho zabije sám agent 007 v podání Pierce Brosnana (65) tím, že ho nejprve svrhne z velké výšky, pročež ho rozmáčkne obrovské hořící lešení. V Pánovi prstenů, kde ztvárnil oblíbeného gondorského rytíře Boromira, ho probodalo množství šípů. V thrilleru Neříkej ani slovo byl zaživa pohřben. V mysteriózním dramatu Černá smrt byl rozčtvrcen. Ve sci-fi Ostrov byl oběšen (a probodnut hákem). A ve veleúspěšném seriálu Hry o trůny „jenom“ přišel o hlavu.

Nezbývá než doufat, že časté umírání na filmovém plátně ve skutečném životě znamená pravý opak a Sean Bean se dožije nějakého krásného a úctyhodného věku.

VIDEO: Trailer k filmu Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Video
Video se připravuje ...

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001) Youtube.com/DVDpremiery.cz

Fotogalerie
13 fotografií