Allu Pugačovovou prý v roce 2000 označil americký deník The New York Times „bohyní ruského popu, a moskevskou Tinu Turnerovou s příchutí Edith Piaf“. Její život byl dlouhý a ona toho hodně dokázala – její repertoár prý zahrnuje více než 500 písní v jazycích ruském, anglickém, německém, francouzském, českém, finském a ukrajinském, a vydala více než 100 sólových záznamů. Celosvětově prodala zhruba půl miliardy nahrávek a v roce 1997 reprezentovala Rusko na pěvecké soutěži Eurovize. Rovněž i zahrála v několika hudebních filmech.

K sedmi křížkům na krku jí neopomněl poslat vřelá přání ani ruský prezident Vladimir Putin. Ve své gratulaci vyzdvihl její „talent a neobyčejné pěvecké schopnosti, výrazný umělecký temperament a pracovitost“, jimž vděčí za to, že se dostala na pomyslný popový Olymp a stala se celosvětově uznávanou hvězdou. Podle Kremlu ocenil také „osobní zpěvaččin přínos k rozvoji hudebního umění i její vliv na osud dalších hudebních talentů, kterým otevřela cestu na pódia. Pugačovová jim bude navždy měřítkem profesionality a oddanosti svému poslání,“ dodal.

Alla Pugačova zpívá již od svých šestnácti let, tehdy prý poprvé veřejně vystoupila. To bylo ještě v roce 1965, kdy jako začínající zpěvačka hostovala v programu moskevské estrády. Od těch dob mnohokrát změnila svůj vzhled i styl, zůstala však jednou z nejpopulárnějších zpěvaček v Rusku a tvůrčí dlouhověkostí šokovala své obdivovatele. Populární navíc zůstala i po rozpadu Sovětského svazu. Svého času dokonce zazpívala v našich končinách, objevila se totiž na hudebním festivalu Bratislavská lyra v někdejším Československu. Některé její hity se dočkaly i české předělávky.

Neméně zajímavý je i její osobní život. Celkem pětkrát se vdala, její poslední manžel Maxim Galkin (43) je o 27 let mladší, a má celkem tři děti a tři vnoučata. Nejstarší dcera Kristina Orbakaite (47) je stejně jako Pugačova popovou zpěvačkou a trojnásobnou maminkou. Dvojčata Yelizaveta a Harry (5) přišla na svět v roce 2013. Vzhledem ke zpěvaččině pokročilému věku byla počata, jak se říká, ve zkumavce, a odnosila jí je náhradní matka.

Fotogalerie
4 fotografie