Zatímco za života Michaela Jacksona (†51) jeho nejbližší o jeho podivných způsobech většinou mlčeli, teprve kontroverzní dokument Leaving Neverland, který umělce vykreslil jako pedofila, rozpoutal vlnu svědectví. Nyní o jeho vztazích k ženám promluvila dokonce i Jacksonova bývalá zaměstnankyně.

Někdejší služebná zpěváka Adriana McManusová (56), která nedávno začala zveřejňovat nechutné příběhy, nyní přišla s tvrzením, že dokonce ani manželství Jacksona s dcerou legendárního Elvise Presleyho (†42) Lisou Marií Presleyovou (51) nebylo skutečné a uzavřené z lásky. Alespoň z jeho strany. Ve skutečnosti měl totiž Michael tímto způsobem jen zakrývat to, že ve skutečnosti ho přitahovaly děti.

„Jeho vztahy se ženami byly vždy jen součástí jeho show, takže žádné romantické vztahy, je to jen divadlo,“ vysvětlovala britskému Daily Mailu s tím, že král popu zkrátka dámy využíval k tomu, aby ho propagovaly jako muže s normálním sexuálním životem a schopností plodit děti (o tom, zda je plodný a otcem svých potomků, se ale také vždy spekulovalo). Kdysi velmi půvabnou Lisu prý navíc nikdy nemiloval a vzal si ji hlavně proto, aby měl přístup k autorským právům na písně zesnulého Elvise, které zdědila právě Lisa.

McManusová tvrdí, že Presleyová se v domě Michaela objevila poprvé v roce 1993, jen velmi krátce poté, co služebná našla v ložnici poznámku o získání práv na Elvisovy písně. Už v roce 1994 se pak konala veselka, ovšem samotné manželství trvalo jen 15 měsíců. Ona ho prý milovala, jenže zřejmě mezi nimi nebyla žádná chemie, a tak působili na své okolí spíše jako přátelé než partneři.

Proč ale žena tak dlouho otálela s informacemi, které mohly Jacksona usvědčit z pedofilie? Podle svých slov nesměla promluvit kvůli přísným smlouvám, které zpěvák předkládal veškerému důkladně vybranému personálu. „Souhlasíte, že nebudete dávat žádné vyjádření, poznámky ani dělat skutky, které by mohly poškodit, znevažovat, nebo způsobit újmu na dobrém jméně Michaela a jeho reputace,“ stálo prý například ve smlouvě o mlčenlivosti. Ta se přitom týkala nejen tvorby, ale veškerých činností krále popu a jakýchkoliv informací z jeho soukromého života.

Zaměstnanci pak také bez písemného souhlasu nesměli zveřejňovat žádné fotografie, videozáznamy, komentáře ani informace. „Každy zaměstnanec, který poruší tuto dohodu, anebo dohodu o utajení prozrazením, nebo projednáváním informací, mimo případy, kdy je to nutné ke splnění přidělených povinností, bude disciplinárně potrestaný okamžitým ukončením pracovního poměru,“ psalo se údajně v listině, která zavazovala mlčením i McManusovou.

Ta navíc přišla i s tvrzením, že když měla kdysi u soudu vypovídat jako svědek právě v případě sexuálního zneužívání chlapců, byla nucena lhát a podporovat verzi, že Michael není pedofil. Kromě smlouvy ji měla nutit i umělcova ochranka. Prý jí vyhrožovala odstraněním. 

VIDEO: Trailer k filmu Leaving Neverland

Video
Video se připravuje ...

Trailer k filmu Leaving Neverland HBO

Fotogalerie
66 fotografií