Slovenský Ples v Opeře je, stejně jako v Česku, nejprestižnější událostí v plesové sezoně a jeho 19. ročník se konal v sobotu v Bratislavě v historické budově Slovenského národního divadla. Česká smetánka musí tento rok tuhle akci oželet, Státní opera totiž prochází rekonstrukcí. Přesto se však naše hvězdy mohou podívat, v jakých šatech zazářily známé tváře z politického či kulturně-společenského života u našich sousedů. Bylo totiž na co koukat!

Celý ples moderovala půvabná herečka Lucia Hurajová (42), která se pro tuto příležitost svěřila do rukou návrháře Marcela Holubce. Ten ji navlékl do efektních světle růžových šatů, a i když by množství volánků a řasení mohlo působit na první pohled kýčovitě, efekt šlehačkového dortu se nekonal. Herečka vypadala skvostně.

 

Do růžové se oblékla i komička a youtuberka Evelyn (28), kterou si nelze nepamatovat z jedné z epizod Show Jana Krause (65). A i když se dá říct, že má Eva Kramerová, jak zní skutečné jméno této internetové umělkyně, pár kilo navíc a růžová není vždycky lichotivá barva, díky vhodně zvolenému střihu a třpytkám překvapivě vynikla její žensky tvarovaná postava ve tvaru přesýpacích hodin.

K dalším povedeným kouskům patří třeba outfit mladičké dcery politika a miliardáře Borise Kollára (53), Alexandry Horňákové (17). Ta totiž v modrých šatech od slovenské návrhářky Jany Jurčenko působila jako éterická víla nebo princezna z pohádek od Disneyho.

Českým divákům dobře známý charismatický herec Martin Huba (75) v dobře padnoucím obleku s motýlkem se na ples dostavil s manželkou Dagmar (75), taneční pedagožkou a profesorkou.

 

Zcela neplánovaně se na plese objevil mladý herec Marek Fašiang (32), známý ze seriálu televize Markíza Oteckovia (na podobný námět pak vznikl i český seriál Tátové na tahu, který uvádí televize Prima). Na ples se ovšem dostavil pouze jako doprovod své matky Ingrid Fašiangové, generální ředitelky Divadla Nová scéna. „Tohle je můj nultý, respektive první ročník. Ocitl jsem se tady jenom proto, že mám neskutečně šikovnou a úspěšnou maminku. Jsem rád, že jí tady na plese mohu dělat společnost,“ svěřil se herec skromně Novému Času.

První ročník to byl i pro Kristínu Kövešovou (32), investigativní novinářku a moderátorku. Aby udělala dojem, zvolila poměrně dost neobvyklou pokrývku hlavy – jakousi zvláštní a extravagantní korunu. Kromě toho se jí podařilo spáchat malé společenské faux pas, a to když si vyměnila s partnerem při příchodu strany. Partner by měl totiž správně vést svou lepší polovičku po pravé straně.

Také další osobnosti na plese se nevyhnuly módním přešlapům. Módní návrhářka Lenka Sršňová například tuto událost uchopila jako sebepropagaci svého díla, její rozverné šaty s geometrickými tvary a naprosto nehodícím se vrškem, doplněný infantilními náušnicemi, celý tenhle galimatyáš rozhodně mnoho parády nenadělal.

Neoslnila ani slovenská Miss 2013 a zároveň současná ředitelka Miss Slovensko Karolína Chomisteková (24) v „recyklovaných“ šatech od Valentina. Před ní v nich totiž zářily dámy nejen v Česku, ale i v zahraničí. Látka s motivy srdíček ovšem korespondovala s tématem celého plesu, což byla Rapsodie štěstí.

Na nejzajímavější a nejhezčí róby slovenského Plesu v Opeře se můžete podívat do naší galerie. Které se vám líbily nejvíce? Dejte nám vědět v komentářích!

Fotogalerie
26 fotografií

Podívejte se v jakých šatech můžete na ples vyrazit vy