Na ulici by v nich kolemjdoucí bývalé idoly nepoznali. Přitom dohromady svého času prodali stovky milionů alb. Nicméně pražské Forum Karlín bylo narvané k prasknutí. Dnešní čtyřicátníci si totiž nenechali ujít návrat do svého mládí, kdy na pionýrských táborech tancovali na jejich hity.

Samantha Fox (52), zpěvačka

Britskou zpěvačku spíše než pěvecké kvality proslavily její vnady. Stala se známou jako dívka ze třetí strany deníku Sun. Když pak po letech přiznala svoji lesbickou orientaci, muži po celém světě si klepali na čelo. Nicméně Samantha se stále živí zpěvem, ročně má až 150 koncertů. Momentálně žije s partnerkou Lindou, které pomáhá vychovávat 16letá dvojčata.
Největší hit: Touch Me

Samantha Fox tehdy a dnes
Autor: Blesk - P. Machan, M. Pátek, D. Kundrát, archiv Blesku

Bad Boys Blue, kapela

Německá skupina vznikla v roce 1984 v Kolíně nad Rýnem, kde ji založil producent Tony Hendrik (73), a dodnes vystupuje. Z původní sestavy je v ní pouze Angličan John McInerney (61). V letech 2008 a 2009 dva původní, zakládající členové zemřeli (Trevor Taylor na AIDS a Andrew Thomas na infarkt).
Největší hit: You’re a woman I‘m a man

Bad Boys Blue. Do Prahy z původní sestavy dorazil jen John McInerney.
Autor: Blesk - P. Machan, M. Pátek, D. Kundrát, archiv Blesku

Milli Vanilli, skupina

Kapela vznikla v roce 1988 v Německu. Jejich debutového alba Girl You Know It’s True se prodalo sedm milionů kopií. Po velkém celosvětovém úspěchu ale následoval skandál. V roce 1990 vyšlo najevo, že Rob a Fab písně nenazpívali. Dva mladíci při předvádění hitů jen pohybovali rty.
Největší hit: Girl You Know It’s True

Z původního dua dorazil do Prahy Fabrice Morvan.
Autor: Blesk - P. Machan, M. Pátek, D. Kundrát, archiv Blesku

Francesco Napoli (60), zpěvák

Legendární italský zpěvák je dodnes po celém světě velmi žádaným umělcem. Rodák z Neapole oslavil letos v únoru 60. narozeniny a pořád se kolem něj točí krásné ženy.
Největší hit: Balla Balla

Francesco Napoli v Praze
Autor: Blesk - P. Machan, M. Pátek, D. Kundrát, archiv Blesku

Fotogalerie
18 fotografií