Byl to ostatně sám Tom Cruise (56), který se o pokračování dramatu dvou stíhacích pilotů poprvé zmínil v australské ranní show Sunrise. V té době se ale počítalo s tím, že by na režisérskou sesli usedl stejně jako před lety známý britský režisér Tony Scott. Ten však v roce 2012 spáchal sebevraždu a celý projekt kvůli tomu uvízl na mrtvém bodě. Štafetu po něm převzal až nadějný mladý Američan Joseph Kosinski, známý například filmy Nevědomí či Tron: Legacy. I tehdy se chopil sci-fi klasiky z osmdesátých let a natočil svižné pokračování pro současnou generaci diváků.

Nebude snadné navázat tam, kde legendární film skončil. Z původního obsazení je ve formě pouze Tom Cruise, jenž i přes svůj věk platí stále za akční hvězdu, co neváhá nebezpečné scény natáčet sama. Val Kilmer (58), který tehdy zazářil jako arogantní Tom Iceman Kazansky, sice úspěšně překonal rakovinu hrtanu, působí však díky prodělané nemoci jako svůj vlastní stín. A Kelly McGillisová (61), tak krásná v roli instruktorky Charlie Blackwoodové, se poté, co se prakticky ze dne na den proslavila jednou jedinou rolí, věnovala dlouhé roky spíše divadlu a svému osobnímu životu. Neměla to ostatně nikdy snadné, spekulovalo se o její závislosti na drogách, a po několika nevydařených manželstvích dokonce nečekaně dospěla ke coming-outu, kdy se veřejně přiznala ke své homosexuální orientaci.

Zdá se proto, že nový film bude vsázet spíše na „mladou krev“. A přece se podle nejnovějších fotek dočkáme přesně toho, co očekáváme – Cruisova Petea Mavericka Mitchella na motorce a v leteckých brýlích, zrovna tak, jak si ho i pamatujeme. Chybí snad už jen ikonická romantická písnička Také My Breath Away od skupiny Berlin. Natáčení v současné době probíhá v Coronadu, v Kalifornii, a film by měl jít do kin v červenci 2019.

Video
Video se připravuje ...

Herec Tom Cruise na svatebním večírku předvedl své taneční umění Youtube.com

 

Fotogalerie
22 fotografií