Ředitelka soutěže nicméně před novináři již ohlásila, že novou ukrajinskou královnu krásy, která bude zemi reprezentovat na světových soutěžích, korunují v poslední zářijový den.

„Organizátor má nezadatelné právo vyloučit z řad uchazeček osobu, která poskytla nedostatečné či nepravdivé údaje," tvrdí šéfka soutěže Viktorija Kioseová a připomíná, že Veronika podepsala dohodu, v níž se výslovně uvádí, že nikdy nebyla vdaná, ani nemá potomka.

Jenže ostřílená modelka, která již pracovala v Paříži a Miláně, tvrdí, že tyto podmínky jsou diskriminační, a proto se dobrovolně nehodlá titulu vzdát. „Děkuji za podporu v této těžké době. Jste fantastičtí," vzkázala svým fanouškům. Podle tisku je mezi nimi i současný modelčin přítel, působící jako poradce šéfa prezidentské kanceláře.

Soutěž upoutala pozornost médií nejen skandálem okolo vítězky, ale i tím, že se mezi zápolícími krasavicemi objevila i poslední přítelkyně zavražděného ruského opozičního politika Borise Němcova. Němcov byl v únoru 2015 zabit šesti ranami z pistole na mostě přes řeku Moskvu na dohled od Kremlu a Rudého náměstí. Útok se odehrál pozdě v noci, když politik kráčel přes most se svou přítelkyní Annou Durickou.