George Michael si podle svého přítele Fadiho Fawaze přál zoufale zemřít. Několikrát se proto také pokusil o sebevraždu. V roce 2013 například vyskočil z jedoucího auta na dálnici nebo se během pobytu v léčebně 25 krát bodl nožem. Naštěstí jeho pokusy zabít se nevycházely, ale George Michael byl z toho nešťastný. Nechtěl žít.

Se zpěvákem se přítel Fadi dost natrápil a jejich vztah se ještě víc zhoršil, když se George podmanil závislosti na droze GHB neboli tekuté extázi. Fadi byl proti užívání této drogy a neustále zpěvákovi opakoval, že ho nechce jednou najít mrtvého v posteli. To však netušil, že se jeho obavy naplní.

Mnohokrát už ho našel doma po požití drogy ležet na zemi vedle krbu nebo v omdlelém stavu ležet na podlaze. Často se mu také stávalo, že George Michael usínal během toho, co byli na veřejnosti. Zpěvák dokonce usnul i ve studiu. Nad drogou ztrácel kontrolu.

Zemřel bez povšimnutí

Když George Michael zemřel, Fadi byl v domě. O Vánocích 2016 byli partneři rozhádaní a Fadi si šel kolem poledne pro sendvič do kavárny naproti v ulici. Vrátil se kolem páté odpoledne a věřil, že George Michael stále spí ve své ložnici. Dveře měl pootevřené.

Byl se v ložnici podívat, dveře byly ale stále pootevřené, a tak se rozhodl nechat George dál spát. „Bylo asi kolem sedmé večer. S Georgem jsme měli takový „zvyk“ v našem vztahu, že když jsme na sebe byli rozzlobeni, on odmítal sejít dolů z pokoje a já jsem odmítal jít nahoru,“ přiznal Fadi. Povečeřel proto sám a šel si lehnout.

Když se vzbudil 25. prosince 2015, zjistil, že George stále nevyšel ze své ložnice. „Viděl jsem, že se dveře od Georgeovy ložnice nehnuly, a neslyšel jsem žádný hluk ani pohyb. Šel jsem se podívat, jestli je uvnitř. Koukl jsem do jeho pokoje a uviděl ho ležet v posteli,“ svěřil se zpěvákův přítel s tím, že se do ložnice vrátil ještě třikrát zkontrolovat, jestli George Michael dýchá.

Modré prsty

Ležel tam se zatnutou pěstí přiloženou k tváři a jeho tělo bylo zachumlané pod peřinou. „Neviděl jsem žádné zvratky. Dotkl jsem se ho, ale nedokázal jsem říct, že je mrtvý, dokud jsem neuviděl jeho modré prsty. Třásl jsem s ním a volal ‚Georgi, Georgi‘, ale už byl mrtvý,“ popsal Fadi moment, kdy našel zpěváka po smrti.

Než stačil zavolat záchranku, napsal textovku zpěvákově neteři a poté obvolal jeho bratra a Georgeova kamaráda. Nedokázal uvěřit, že je George mrtvý. „Všechno bylo na svém místě, na posteli, na nočních stolcích, vše bylo stejné jako předtím. Nikde nebyla žádná známka toho, že by se smrtí bojoval. Postel byla tak upravená. Všechno bylo perfektní,“ dodal Fawaz, který v Georgeově domě za 5 milionů dolarů nejspíš nadále žije.  

Fotogalerie
43 fotografií