Fantasy seriál Hra o trůny z dílny HBO na cenách Emmy bodoval už v minulosti, hlavní cenu si odnesl již potřetí (v letech 2015, 2016, 2018). Série letos obdržela 22 nominací, kromě nejlepšího dramatu však zvítězila jen ve dvou dalších kategoriích (nejlepší herec ve vedlejší roli a vizuální efekty).

Takže seriál se nedočkal takového triumfu, jak se možná očekávalo. Hvězdou večera se tak nakonec stal sitcom The Marvelous Mrs. Maisel, který vedle nejlepší komediální série získal další čtyři ocenění včetně nejlepší herečky v hlavní roli. Tou byla vyhlášena Rachel Brosnahan (27), která ztvárnila americkou ženu v domácnosti, jež se v 50. letech minulého století dala na dráhu stand-up komika.

Nositelem ocenění pro nejlepšího herce v komediálním seriálu se stal Bill Hader (40) díky dílu Barry. Cenu za nejlepší herečku v dramatickém seriálu si pak překvapivě odnesla Claire Foy (34) za svou roli britské královny Alžběty II. v sérii The Crown. Porazila tak loňskou vítězku a letošní favoritku Elisabeth Moss (36) z Příběhu služebnice. Mužskou obdobu ocenění získal Matthew Rhys (43) za svůj herecký výkon v sérii Takoví normální Američané.

Diváci se během předávání ale tentokrát dočkali i romantiky. Udílení totiž využil režisér Glenn Weiss (57), který byl oceněn za režii letošního ceremoniálu filmových Oscarů, a na pódiu během děkovné řeči požádal svou partnerku o ruku! Ptáš se, proč o tobě nerad říkám, že jsi má přítelkyně? Protože chci, abys byla mou ženou,“ oslovil někdejší sportovkyni Jan Svendsen (69) podle agentury AFP. Následně poklekl a nasadil jí zásnubní prsten. „Jsi nejkrásnější, co v životě mám,“ vzdal jí hold. Není divu, že po tak krásných slovech jeho nabídku k sňatku nadšeně přijala.

VIDEO: Ukázka z oceněného seriálu Hra o trůny!

Video
Video se připravuje ...

V pondělí budou i čeští fanoušci tajit dech: Šestá série Hry o trůny začíná. HBO

 

Fotogalerie
138 fotografií

Podívejte se na přehled rodů ze seriálu Hra o trůny ZDE