Dnes ráno čekalo v americkém Detroitu téměř na 200 fanoušků svojí královnu. Do čtvrtka se totiž v místním Afro-Americkém museu Charlese H. Wrighta bude vystavovat tělo zesnulé zpěvačky Arethy Franklinové, která byla pro svůj oduševnělý hlas označována za královnu Soulu.

Zesnulá zpěvačka byla vystavena celá v rudém oblečení, měla na sobě i náušnice a boty s podpatky. Muzeum vyvěsilo transparent s nápisem „Navždy naše královna".

Někteří nejvěrnější fandové zde dokonce nocovali, aby mohli být u své modly jako první. „Bylo to potěšení pro mou duši, ona nebyla jen královnou Rock´n´Rollu, ona byla královnou Soulu, protože když zpívala, dotýkala se vaší duše,“ uvedla pro CNN LaTonya McIntyre z Las Vegas, která měla to štěstí a u rakve byla jako první ze všech. A právě LaTonya byla jednou z těch, kteří dorazili hodně z daleka.

Aretha si pro ně za odměnu posmrtně připravila přepychovou podívanou. Její tělo je totiž vystaveno v na zakázku vyrobené rakvi od firmy Promethean Casket, která se již dříve postarala i o tělo Michaela Jacksona. Rakev je vystlána tím nejjemnějším sametem a povrch zdobí leštěné zrcadlové 24K zlato. Na ničem se nešetřilo a výsledná cena rakve tak sahá až na 40 000 dolarů, tedy bezmála milion korun.

Samotný pohřební obřad je pak naplánovaný na pátek 31. srpna. Na obřadu v

detroitském chrámu Greater Grace Temple mají zpívat mimo jiné Chaka Khanová, Jennifer Hudsonová, Ronald Isley a Stevie Wonder. Mezi řečníky má být například bývalý prezident Bill Clinton, jemuž Franklinová zpívala na inauguraci v roce 1993.

Aretha opustila tento svět 16. srpna obklopena svojí nejbližší rodinou v rodném domě v Detroitu po dlouhém boji s nádorem v pokročilém stádiu.

Video: Podívejte se, jak to rapperka Cardi B rozjela na stagi.

Video
Video se připravuje ...

Podívejte se, jak to rapperka Cardi B rozjela na stagi. youtube.com/k.jachimowicz/BPŽ

Fotogalerie
33 fotografií