Minulý rok v září se policisté k Van Varenbergovi dostavili po zhlédnutí záběrů bezpečnostní kamery, které ukázaly, že mladík zdemoloval výtah v domě a zničil ranami pěstí kus zdi. „Usvědčila ho krvavá stopa od výtahu přímo k jeho bytu“, napsal server AZ Central.

Po příjezdu policie Van Varenberg nechtěl otevřít dveře bytu a odmítl i lékařské ošetření. Po odjezdu hlídky se policisté do stejného domu zanedlouho vrátili. Přivolali je sousedé výtržníka, které vyděsil křik z jeho bytu.

Mladík napadl spolubydlícího za to, že si dovolil policistům otevřít dveře. Chytil ho zezadu, na krk mu přiložil dlouhý kuchyňský nůž a křičel: „Za dva dny ti rodiče přijedou na funus!“

Policie se snažila do bytu dostat dvě hodiny. Nakonec se to podařilo díky spolubydlícímu, který z bytu utekl do přízemí, odkud zavolal Nicholasovi a vyzval ho na souboj.

Herec, který se nechal vylákat z bytu, byl okamžitě zatčen a odvezen do policejní cely k výslechu. Policisté objevili v bytě při prohlídce také marihuanu. Van Varenberger se ve středu 15. srpna kvůli polehčujícím okolnostem raději ke všemu, z čeho byl obviněn, přiznal. Soud stanovil začátek výkonu trestu na 3. říjen s tím, že kvůli nízkému věku a žádnému předchozímu deliktu bude věznění odloženo podmínečně.

Fotogalerie
35 fotografií