Když si Pierce s Keely vyjedou na ranní vyjížďku po Malibu v Kalifornii, spontánně se chytí za ruce a bok po boku šlapou do pedálů. Tento moment, který zachytili fotografové, je pro jejich vztah typickým projevem lásky. Ne, tady nejsme svědky divadla pro média. Bývalý James Bond a jeho manželka se hluboce milují i po 25 letech společného soužití.

Fanoušci herce v něm vidí podobného tvrďáka a svůdníka, jakým je postava Jamese Bonda. Ale v případě 65letého Brosnana, který si zahrál legendárního agenta 007 celkem čtyřikrát, nemohou být od pravdy dále. V soukromí je totiž učiněný krotký beránek!

Typická hollywoodská marnivost je mu cizí. Když v trháku Mamma mia! zazpíval hitovku od Abby a dostal za to od kritiků oprávněný kartáč, sám pokorně uznal, že to bylo falešné, jako by kočku za ocas tahal: „Zpěv nepatří mezi mé silné stránky. Já zpívám rád, ale nejsem si jistý, že to ostatní taky ocení.“ Je právě tohle jeden z důvodů, že pokorně zůstává se svou 54letou ženou, když jeho kolegové své partnerky lusknutím prstu mění za mladší modely? A jak je možné, že kdykoliv je někdo vidí na veřejnosti, chovají se přesně tak, jako se běžně chovají páry v té nejvyšší zamilovanosti?

Pierce Brosnan: Na Keely miluju její vášeň

Když se Pierce na jeho ženu zeptáte, nadšením se celý třese, že vám o ní bude moci vyprávět. Popisuje Keely jako svou „hvězdu Severku, která na něj dává pozor". „Miluji její vitalitu, vášeň. Má takovou sílu, že bych bez ní prostě nemohl existovat. Kdykoliv se na mě podívá, cítím úplný záchvěv slabosti u srdce.“

V dnešní době, kdy spolu některé Hollywoodské páry komunikují spíše prostřednictvím rozvodových právníků, si Brosnanovi posílají zamilované vzkazy přes Instagram. Před pár dny u jedné fotky zveřejnil: „Lásko mého života, díky za posledních pětadvacet let prosycených hlavně láskou.“ Na jeho narozeniny v květnu mu Keely píše: „Na tomto světě jsi pro mě tím nejjasnějším světlem. Prozařuješ mou existenci radostí a láskou!“

Brosnana na Instagramu sleduje 652 000 fanoušků. Většinu z nich tvoří ženy ve středním věku, pro něž tvoří jeho oddanost ke své vyvolené, která není zohyzděna tisíci zákroky plastických chirurgů a vypadá přirozeně, velkou část jeho mužného sexappealu.

Jistě, cynické duše by mohly poznamenat, že tahle manželská oddanost je jen skvěle promakané píárko. Ale jejich přátelé nesouhlasí. Jeden z nich dodává: „Jsou si opravdu hluboce oddáni. Je to skutečné splynutí duší.“

Keely je často terčem kritiky, kvůli své rozměrné postavě se pravidelně umisťuje v žebříčku nejméně atraktivních plážových těl. Ale spokojený pár se nad podobné úšklebky v pohodě povznáší a zlé jazyky neřeší.

Bondgirl potkal na pláži

Kde se vlastně potkali? Bylo to v roce 1994 na pláži v Mexiku. Jiskra přeskočila a o několik dní později spolu šli na rande. Povídali si až do tří do rána. Ona z něj byla nadšená, řekla, že naprosto chápe, proč ženám přijde sexy, že on je umí docenit. V ten samý rok se stal Brosnan novým Bondem. Své milované posílal letenky na všechna místa, kde se natáčelo. Jen aby si mohli ukrást chvilku pro sebe. Vzali se až v roce 2001, po narození druhého syna Parise.

Po smrti první ženy ho zachránila

Než se seznámil s Keely, dlouho truchlil po své první manželce Cassandře Harris, kterou mu vzala rakovina. Žili spolu celých jedenáct let. Brosnan má věrnost prostě v krvi. Dokonce se postaral o všechny Cassandřiny děti z předchozích vztahů a adoptoval je. Byla to právě Keely, kdo mu pomohl se se smrtí první ženy lépe vyrovnat. Zvládla s ním i porazit jeho depresi. V roce 2013 přišla další rána, protože mu zemřela mu dcera Charlotte z prvního manželství. S pomocí Keely to opět zvládl.

Možná i jeho bolestivé dětství má podíl na tom, proč tolik trvá na stabilním a harmonickém manželství a pečuje o ně. Jeho otec od rodiny odešel, když mu byly 2, a jeho matka jej musela odložit k příbuzným, aby je uživila.

Když mají s Keely chvilku volna, cestují mezi svými domy na Havaji a v Kalifornii, odpočívají, a hlavně jsou spolu. Mluví spolu, pijí víno, smějí se – nic víc nepotřebují, jen jeden druhého.

Pierce nemusí v soukromí honit ženy, toho si užívá na filmovém plátně až dost. Upřednostňuje klid a pohodu sdílenou se svou právoplatnou a milovanou manželkou a doufejme, že se jim podaří oslavit ještě nejméně jednou tolik společných let.

Fotogalerie
54 fotografií