„Je mi zle a jsem unavený z toho, že se mě lidé pořád ptají, co se stalo 25. prosince,“ napsal v emailu redakci deníku The Sun Fadi Fawaz (45), který tělo svého milence objevil kolem poledního 25. V noci z 24. na 25. prosince prý spal v autě.

V březnu 2017 přitom koroner Darren Salter případ smrti slavného zpěváka uzavřel s tím, že se jednalo o smrt z přirozených příčin. Zpěvák před smrtí trpěl srdečními problémy, měl také ztukovatěná játra.

„Spáchal sebevraždu v den narozenin své matky, to by mohlo ledacos vysvětlit. Byl to jeho pátý pokus,“ nechal se slyšet v současnosti nezaměstnaný kadeřník Fawaz, který po boku Michaela prožil pět velmi bouřlivých let.

Na přání rodiny nebyly výsledky pitvy, které byla po zpěvákově smrti nařízena, nikdy zveřejněny. Ačkoli v minulosti prosákly informace o zpěvákově závislosti na drogách a silných lécích tlumících bolest i úzkost, závěry toxikologických rozborů zůstaly utajeny.

Fawazovo tvrzení přišlo jen pár měsíců poté, co se na jeho twitterovém účtě objevil příspěvek naznačující, že zpěvák spáchal sebevraždu. Fawaz se od tvrzení okamžitě distancoval s tím, že jeho účet napadl hacker.

George Michael v minulosti přiznal jeden pokus o sebevraždu. Nechtěl prý vidět umírat své blízké. Zpěváka v roce 1993 zdrtila a do depresí uvrhla smrt jeho tehdejšího přítele, který zemřel na krvácení do mozku. Dva Georgovi strýcové si vzali život a jeho milovaná matka zemřela v roce 1997 po boji s rakovinou. „Bylo to jako černá díra. Chtěl jsem jenom spát a spát. Nemohl jsem se ani pohnout,“ nechal se tehdy slyšet slavný hudebník.

Fotogalerie
25 fotografií

Fadi Fawaz se dosud neodstěhoval ze zpěvákova domu v luxusní londýnské čtvrti Regent’s Park, ačkoli se ho rodina už několikrát snažila vystrnadit, a dělá si nárok na část Michaelova majetku. Mluvčí rodiny tlumočil, že slova Fawaze nemají pro ni žádnou váhu a tvrzení o sebevraždě příbuzní odmítají.