"Omlouvám se všem, kdo mají vstupenky na koncerty v Manchesteru, Pule, Štýrském Hradci, Vídni, (norském) Tysnes a (švédském) Rättviku," napsal Costello v prohlášení s tím, že by fanoušky nerad zklamal výkonem, který by nemusel být stoprocentní a navíc by ohrozil jeho zdraví. Přiznal, že byl asi "blázen", když si myslel, že se může po takové operace tak rychle vrátit ke koncertnímu režimu.

Costello nicméně také uvedl, že má pro své fanoušky i optimistickou zprávu, a to že v říjnu vydá další album. "A také se co nejdříve vrátím na pódia zahrát vám tuhle muziku a vaše oblíbené písně," napsal Costello ke svému už jedenatřicátému studiovému albu.

Elvis Costello se narodil jako Declan Patrick MacManus v srpnu 1954 v Londýně. Umělecké jméno si zvolil podle svého oblíbeného zpěváka Elvise Presleyho a příjmení své prababičky, které používal jako umělecké jméno někdy i jeho otec, jazzový hudebník Ross MacManus.

První album My Aim Is True vydal Elvis Costello v roce 1977. Tato deska se směsí punku a nové vlny bývá považována za jeden z nejlepších rockových debutů. Později se Costello stal průkopníkem nové vlny, experimentoval i s klasickou hudbou či soulem a jazzem. Spolupracoval s řadou známých hudebníků například s Paulem McCartneym, Tonym Bennettem, Brianem Enem nebo s kanadskou klavíristkou a zpěvačkou Dianou Krallovou, která je od roku 2003 jeho třetí manželkou a také matkou jeho dvojčat.

Fotogalerie
6 fotografií

Video: Záznam z koncertu „českých Stounů“

Video
Video se připravuje ...

Záznam z koncertu „českých Stounů“ Rolling Stones Revival Prague