Anthony Bourdain zemřel v pátek, jak potvrdila CNN. Ta také přinesla informaci, že příčinou smrti byla sebevražda. „S mimořádným smutkem musíme potvrdit smrt našeho přítele a kolegy Anthonyho Bourdaina,“ vydala stanice prohlášení v pátek dopoledne. „Miloval dobrodružství, nová přátelství, dobré jídlo, pití a nezapomenutelné zážitky z celého světa. Stal se z něj jedinečný vypravěč. Jeho talent nás neustále překvapoval a bude nám moc scházet. Naše myšlenky a modlitby jsou teď s jeho dcerou a rodinou v tak těžké chvíli,“ stojí v prohlášení televize.

Bourdain byl právě ve Francii, kde natáčel další díl svého oceněného seriálu. Na hotelovém pokoji jeho tělo našel jeho přítel, francouzský šéfkuchař Eric Ripert. Tomu bylo divné, že se Anthony nikomu dlouho neozval.

Anthony Bourdain byl nejen šéfkuchařem, ale také autorem kuchařských bestsellerů. Byl vnímán rovněž jako jedna z velmi vlivných televizních osobností. Proslavila ho hned první kniha nesoucí název Kitchen Confidental. V roce 2005 začal s nejslavnějším projektem, a to dobrodružným cestováním za jídlem s názvem Anthony Bourdain: bez předsudků, který slavil úspěchy i v Česku. Úspěch u nás slavil také v roce 2011 s pořadem Anthony Bourdain: Kulinářská zastavení. Televize Prima pak v poslední době vysílala jeho Anthony Bourdain: Neznámé končiny.

Bourdain před osmi lety navštívil také Česko, konkrétně Prahu. Po metropoli ho tenkrát provázeli Zdeněk Pohlreich, Oldřich Sahajdák, umělec David Černý a další osobností.