S obviněním týkajícím se nevhodného chování Freemana přišlo hned osm žen. Jen jedna z nich byla ovšem i jmenovaná. Konkrétně se jednalo o reportérku z CNN Chloe Melas (31), která s ním v roce 2017 dělala rozhovor.

Byla v té době v šestém měsíci těhotenství, ovšem to herci nezabránilo, aby na ni dorážel. „Páni, tam bych chtěl být," pronesl prý a ukazoval přitom na její břicho. Také jí pomocí slangového výrazu označil za »roštěnku připravenou k šou**ání».

Další dívka, produkční asistentka, zase tvrdí, že Morgan jí v roce 2015 několikrát nadzvedával sukni a snažil se zjistit, zda má na sobě spodní prádlo. U incidentu měl být i další herec a kolegovi říct, aby toho nechal. „Morgan se vyděsil a nevěděl, co má říct," uvedla podle Daily Mailu oběť sexuálního obtěžování.

Jiné ženy zase kvůli ,divnému strejdovi', jak mu říkali, museli kompletně přehodnotit šatník. „Komentoval naše těla. Takže když jsme věděli, že přijde, nenosili jsme žádné halenky, co by odhalovaly naše prsa, ani nic, co by ukazovalo naše zadky. Nic těsného," vzpomínají na nepříjemné chvíle s hvězdou snímků Vykoupení z věznice Shawshank, Božský Bruce či Sedm.

Kvůli aféře už Freeman, který je v zahraničí známý především hlubokým a podmanivým hlasem, dokonce přišel o pracovní zakázky. Nadále již nebude hlasem hromadné dopravy ve Vancouveru a vzali mu i reklamu na Visu. Herec už také vydal prohlášení, ve kterém se za své činy omluvil. „Každý, kdo mě zná či se mnou pracoval, ví, že nejsem někdo, kdo by úmyslně urazil nebo někoho vědomě přiměl, aby se cítil nepříjemně či nerespektovaně - to nikdy nebyl můj záměr," vysvětloval.

O držiteli Oscara už se ostatně jednou podobné řeči vedly v souvislosti se smrtí jeho adoptované vnučky E'Deny Hines (†33) v roce 2013. Předtím, než byla dívka zabita svým přítelem, měla se totiž prý svěřit s tím, že mezi ní a Freemanem byl sexuální vztah. „Vůbec nevím, na co narážela," tvrdil ale tehdy.

VIDEO: Morgan Freeman si zahrál například ve slavném filmu Vykoupení z věznice Shawshank. Podívejte se na ukázku!

Video
Video se připravuje ...

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) • trailer MagicBox, INT

 

Fotogalerie
26 fotografií