Poté, co vyrostla ze své kouzelnické role, se Emma Watson vrhla do jiných projektů. Pravidelně například mluví o rozdílném postavení žen a mužů. Díky tomu se pravidelně setkává i s útoky na svou osobu. Výjimkou nebyla ani snaha anonymů získat a zveřejnit její intimní fotografie.

Nahá Emma Watson jako důkaz antifeminismu

Poprvé se Emma Watson setkala s hrozbou nahých fotografií v roce 2014. Tehdy se stala tváří kampaně OSN He for She. Na to vzápětí zareagovala internetová komunita na serverech 4chan hrozbou zveřejnění jejích nahých fotografií. „Ta feministická mrcha Emma ukáže celému světu, že je stejná d**ka jako všechny ostatní ženy,“ napsal tehdy k výhružce údajný držitel jejích intimních fotek. Svou hrozbu ale nikdy nesplnil.

Podruhé už neznámí útočníci svou výhružku splnili. Stalo se tak v roce 2017. Emma Watson se tehdy stala terčem kritiky kvůli svému feminismu. Rozhodla se totiž nafotit sérii odvážných fotografií pro prestižní časopis Vanity Fair. Tím znovu popudila některé lidi, kterým se zdály odvážné snímky pokrytecké vzhledem k feminismu Emmy Watson.

Na internetu se navíc krátce poté objevily hereččiny intimní snímky. Podle jejího publicisty ovšem nešlo o nahé snímky. „Byly ukradeny fotografie ze zkoušky šatů, kterou Emma absolvovala se stylistkou před několika lety,“ znělo tehdy oficiální vysvětlení. Hereččini právníci se rovněž rozhodli proti šiřitelům fotek zakročit.

Dívka z pohádek i z thrillerů: Filmy Emmy Watson jdou napříč žánry

Přesto, že pro miliony lidí jde stále v první řadě o Hermionu z čarodějnické série filmů o Harry Potterovi, má za sebou i řadu dalších počinů. Naposledy zazářila v moderní adaptaci pohádky Kráska a Zvíře, kde hrála Krásku.

Ukázala ale, že umí hrát i jinde než v pohádkách. Lidé Emmu Watson mohli vidět například v historickém dramatu Kolonie, po boku Toma Hankse v thrilleru The Circle. Jen dva roky poté, co se naposledy představila jako Hermiona, se navíc Emmě Watson splnil i jeden z jejích snů, kterým byla spolupráce s režisérkou a scénáristkou Sofií Coppola, se kterou natočila životopisné drama Bling Ring.

Fotogalerie
38 fotografií