I když se zpočátku zdálo, že si DJ Avicii, vlastním jménem Tim Bergling, sáhl na život kvůli závislosti na alkoholu a tišících lécích podobným heroinu. Teď se ale ukazuje, že za jeho sebevraždu může stres a svazující práce.

Na povrch totiž vyplouvají různé důkazy o tom, že se producent upracoval k smrti. S narůstajícím úspěchem po něm byla větší poptávka a práce začala švédskému hudebníkovi přerůstat přes hlavu.

Přežíval na alkoholu a hamburgrech, aby stihl veškerý naplánovaný program, kdy měl více než 300 vystoupení za rok, většinou v pozdních nočních hodinách. Chlastal tak moc, až v lednu 2012 skončil na 11 dní v nemocnici s akutním zánětem slinivky. O dva roky později mu lékaři odebrali žlučník a slepé střevo.

„Spoléháte na kuráž a sebevědomí, které díky alkoholu získáte. A pak jsme na tom najednou závislý,“ přiznal muzikant s tím, že díky své práci se dostal na místa, kde byl chlast zdarma. Pracovní tempo a nezdravý životní styl se podepsal na jeho zdraví a jediné, co si Avicii přál, byla chvilka odpočinku.

Fotogalerie: Prasklo po náhlé smrti slavného DJ…
44 fotografií

Navíc mu lékaři po operaci místo předepsaných léků podávali drogu tlumící bolesti po operaci a z Aviciiho se stal závislák. „Percocets je jako heroin,“ vysvětlil. „Jediné řešení, které jsem dostal na výběr, bylo, si vzít tyhle léky nebo se s tím (pooperačním stavem – pozn. red.) poprat. Vezmi si tohle a budeš se cítit líp,“ přiznal Tim. Nakonec se DJ rozhodl, že jediný způsob, jak si odpočinout a vyčistit si hlavu, bylo zrušit turné.

„Zemřu, jestli budu pokračovat dál,“ prosil manažery, ale ti mu řekli, že by ztratili spoustu peněz. Tuto větu později zmínil i ve svém dokumentu. „Řekl jsem jim, že zemřu. Řekl jsem to několikrát," uvedl. Nakonec dosáhl svého, vzal si volno a odpočinul si. I když zariskoval, že se tím jeho kariéra otřese, byl šťastný, že je zpět a v plné síle. Začal znovu pracovat a pracoval až do chvíle, kdy odletěl do Ománu, kde spáchal sebevraždu.

VIDEO: Slavný hudebník (†28) nedokázal před smrtí udržet otevřené oči. Avicii byl viditelně utlumený

Vše o smrti DJ Aviciiho (†28) najdete zde >>>

Fotogalerie
34 fotografií