„S hlubokým smutkem oznamujeme ztrátu Tima Berlinga známého také jako Avicii. Nalezen byl v Maskatu, Ománu v pátek odpoledne 20. dubna místního času. Rodina je otřesena a proto žádáme všechny, aby prosím respektovali její potřebu soukromí v tuto těžkou chvíli,“ oznámila smrt mladého umělce jeho mluvčí Ebba Lindqvist.

Avicii odjel do exotického Ománu na dovolenou, aby nabral síly k další tvorbě. Právě v Maskatu vznikly poslední fotografie, které zachycují světoznámého umělce živého. Avicii je na nich se svými fanoušky. Hvězda elektronické hudby je na nich pohublá a vypadá vyčerpaně, ovšem po boku svých fanoušků se usmívá.

Příčina smrti mladého umělce je zatím neznámá. Ovšem Avicii se již v minulosti potýkal se zdravotními problémy a právě kvůli nim v roce 2016, kdy byl na vrcholu své kariéry, přestal živě vystupovat, ale produkci hudby se věnoval dál. Světová pódia musel opustit kvůli zánětu slinivky. V roce 2014 mu byl navíc vyoperován žlučník a slepé střevo. Nadále ho sužovaly i problémy se žaludkem.

Ať člověk je fanouškem elektronické hudby, či není, hity od švédského hudebníka jistě zná. Avicii se proslavil hitem Levels, Wake me Up či The Nights a za svou kariéru pracoval s hvězdami jako Coldplay, Madonnou nebo Imagine Dragons. Řadu hvězd a hlavně těch, kteří s Aviciim spolupracovali, jeho smrt zasáhla.

„Nemám slov. Pamatuji si, jak úžasné bylo pracovat na Lonely Together a mám pocit, že je to teprve včera, co jsme spolu mluvili. Upřímnou soustrast Aviciiho rodině, přátelům a fanouškům, kteří ho podporovali. Nechť odpočívá v pokoji. Odešel příliš brzy. Jsem zničena. Se zlomeným srdcem,“ napsala na Twitter Rita Ora.  

 

„Tak smutné…Tak tragické. Sbohem, drahý sladký Time. Odešel jsi příliš brzy,“ napsala popová královna Madonna.

So Sad....... So Tragic. Good Bye Dear Sweet Tim. 💙 Gone too Soon. #avicii

Příspěvek sdílený Madonna (@madonna),Dub 20, 2018 v 12:11 PDT

Svatba prince Harryho a Meghan Markle

Detaily svatby Princ Harry Meghan Markle

Svatba prince Harryho a americké herečky Meghan Markle bude 19. května 2018 v kapli sv. Jiří na hradě Windsor. Pár se zasnoubil v listopadu 2017.

ŽIVÉ SVATEBNÍ STUDIO S HOSTY * ONLINE PŘENOS ZE SVATBY

Předmanželská smlouva * Zásnuby * Snubní prsten * Líbánky

Obřad * Seznam hostů Tajemství svatebních šatů

Avicii a Rita Ora:

Fotogalerie
14 fotografií