V neděli odpoledne byla v kostele Svatého Josefa vystavena otevřená dřevěná vyřezávaná rakev s ostatky známé zpěvačky Dolores O`Riordan, která byla hlavním motorem kapely The Cranberries. Zpěvačka byla na začátku týdne nalezena mrtvá na toaletě londýnského hotelu. Umělkyně zde byla kvůli nahrávání nové desky.

U kostela se objevily stovky fanoušků s kyticemi, se smutnými výrazy ve tvářích a s jediným přáním. Rozloučit se se zpěvačkou, která byla součástí jejich života a která jim svojí hudbou dělala radost. Své pocity a emoce mohli zapsat do několika kondolenčních knih, které se na místě objevily. Síň byla zaplavena květinami a celou atmosféru dokreslovala tichá Doloresina hudba. 

Dolores bude pohřbena v úterý v rodinném hrobě na Caherally Cemetery, blízko jejímu rodnému městu Ballybricken, Co. Limerick. Na věčný odpočinek ulehne vedle svého otce Terryho, který zemřel v roce 2011 na rakovinu. Bylo mu pouhých 68 let.

Zatím není jasné, z jakého důvodu zpěvačka opustila tento svět. V minulosti se však potýkala s anorexií, depresemi, které pramenily ze sexuálního zneužívání, se kterým se jako malá setkala, a s alkoholismem. Také se pokusila o sebevraždu, avšak neúspěšně, a před pár lety jí byla diagnostikována bipolární porucha. Jestli s její smrtí některý z těchto faktorů měl něco společného, se dozvíme, až koroner vše důkladně vyšetří. Podle dostupných informací by to však mohlo trvat měsíce.

Fotogalerie
35 fotografií