Noel Gallagher (50), kytarista a zpěvák dnes už rozpadlé britpopové kapely Oasis, už přes dvacet let plní média svými rokenrolovými výstřelky, ať už jde o rvačky se svým bratrem, bujaré drogové večírky nebo pravidelné urážlivé komentáře o kdekom.

Ve vánoční epizodě britské talkshow Allan Carr: Chatty Man se rozpovídal o novém albu moderátora Nicka Knowlese, který letos vydal jako muzikant svou prvotinu a jako obvykle na něm nenechal nit suchou. Porovnával ho s vlastní tvorbou a prohlásil: "Na rozdíl od něj nezpívám, jako bych zrovna prodělával mrtvici." Pobavený moderátor pořadu Allan Carr, který také nejde pro silnější slova daleko, dodal, že Knowlesovo album je "spíše audioknihou."

Provokátér Gallagher si ve vánočním speciálu nedokázal odpustit ani každoroční rýpnutí do zimních svátků: "Vánoce nesnáším, pojmenovali mě po nich dva Irové."

Když se rozjetého Gallaghera moderátor zeptal, proč by si lidé měli koupit album jeho kapely, odpověděl: "Protože všechny písničky jsem napsal já sám a je to ku**a skvělý." V kontextu jeho kariéry nejde o nijak výjimečný výrok. Zpěvák se nechal několikrát slyšet, že jeho písničky jsou vůbec to nejlepší z hudebních dějin. Sebedůvěra mu zkrátka nechybí. Letos na jaře vystoupí se svou kapelou High Flying Birds i v Praze.

VIDEO: Noel Gallagher se svojí kapelou High Flying Birds hraje hit Don´t Look Back In Anger.

Fotogalerie
5 fotografií