Smrt přichází nečekaně. Slovenský komik Gejza Benkő podlehl infarktu ve svých osmačtyřiceti letech během zkoušky v divadle. "Ve věku 48 let zemřel, s největší pravděpodobností na infarkt, herec Gejza Benkő. Tragédie se stala přímo během zkoušky nové inscenace v divadle Külhoni Magyar Nemzeti Színház v maďarském městě Szerencs,“ vyjádřilo se na sociální síti Státní divadlo Košice.

Když Gejza zkolaboval, kolegové mu zavolali záchranku. Bohužel, už ale bylo pozdě. To prozradil Novému času kamarád zesnulého herce Jožo Pročko. "Je to hrozné. Čtyři roky jsme spolu studovali na VŠMU. Bydleli jsme vedle sebe, vařili spolu, jedli z jednoho talíře. On byl sluníčko," řekl zdrcený herec s tím, že spolu měli ještě velké plány. "V létě jsem se s ním viděl, chtěli jsme po Novém roce začít dávat na internet takové gagy. Měl to rád, stejně jako já," dodal Jožo.

Jožo však není jediný, koho smrt kamaráda zasáhla. "Vím jen to, co mi zavolali kolegové, že v divadle na zkoušce v Maďarsku dostal infarkt," řekl režisér Peter Bebjak.

Fotogalerie
6 fotografií