Nechutné narážky a sahání na zadek. Toho se měl prý dopustit Dustin Hoffman již v roce 1985, během natáčení televizního filmu Smrt obchodního cestujícího. Alespoň to ve svém dobovém deníku tvrdí Anna Graham Hunter, která tehdy na place fungovala jako asistentka produkce. Během pěti týdnů spolupráce s hercem si prý zažila hned řadu nepříjemných momentů.

„Otevřeně se mnou flirtoval, chytil mě za zadek, mluvil přede mnou o sexu se mnou,“ popsala nyní Hunter ve sloupku pro Hollywood Reporter. Nejprve jí prý zájem slavné hvězdy lichotil, a tak když po ní chtěl masáž nohou, přijala. Údajně u masáže dokonce byla přítomná i Hoffmanova dcera Jenna Bryne (dnes 47).

Jenže pak se situace stupňovala a mladé Anně to připadalo dost nechutné. „Jednou ráno jsem šla do jeho šatny, abych si od něj vzala objednávku k snídani. Podíval se na mě, zazubil se, hrál na čas,“ tvrdí žena s tím, že jeho odpověď ji šokovala. „Pak řekl: ‚Dám si vajíčka natvrdo… a klitoris naměkko‘.“

Tehdy se sedmnáctiletá dívka nezmohla na odpověď a odešla. Na toaletě se pak rozplakala. Jindy se jí zase představitel Rain Mana ptal, zda přes víkend měla sex. Později se přidaly i nevyžádané doteky. „Když jsem Dustina vedla k jeho limuzíně, čtyřikrát mi sáhl na zadek. Pokaždé jsem ho silně praštila a řekla mu, že je sprostý starý muž.“

Hoffmanovi sice v té době teprve táhlo na padesátku, asistentce ale musel ve srovnání s ní přijít jako stařec. Tomu nahrávala i maska, kterou v roli měl. Měl oholenou hlavu a šedivou paruku. Na to ostatně reagoval i sám herec. „Ne, já jsem sprostý mladý muž, mám plnou hlavu vlasů,“ bránil se.

Podobně měl prý obtěžovat i další dámy na place, ovšem Hunter se rozhodla, že se bude bránit. Snažila se na jeho nevhodné chování upozornit, ale většinou se dočkala jen výsměchu. Nakonec ji ale Dustin konfrontoval. „Anno, takže ty si myslíš, že jsem sexistické prase, jo?“ křičel na ni před celým štábem. „Tak jsem mu řekla, že neuznávám jeho nenechavé ruce a jeho komentáře. Omluvil se mi a řekl, že toho nechá,“ tvrdí Hunter s tím, že se od té doby skutečně začal chovat slušně. „Potom byl na mě tak milý, že mě to šokovalo,“ přiznává dívka. Prý jí nabízel žvýkačku a pomáhal jí nést těžké věci.

Dlouhá léta proto dívka mlčela a svůj deník si nepřečetla. Ve světle ostatních hollywoodských odhalení se ale rozhodla příběh uveřejnit a teprve si uvědomila, jak byla zneužita. „Byl to predátor, já dítě. A tohle bylo sexuální harašení,“ dodává dnes.

K nařčení se již vyjádřil i sám dvojnásobný držitel Oscara. „Mám k ženám nejhlubší respekt a cítím se příšerně, že něco, co jsem mohl udělat, ji mohlo uvalit do nepříjemné situace. Omlouvám se. Neodráží to ale, kdo skutečně jsem,“ uvedl pro Hollywood Reporter a tvrzení Hunter tak v podstatě nepopřel. Přitom v době natáčení snímku byl již ženatý se současnou manželkou Lisou, s níž má čtyři děti.

VIDEO: Česko je opředeno řadou nebezpečných mýtů o sexuálním násilí.

Video
Video se připravuje ...

Česko je opředeno řadou nebezpečných mýtů o sexuálním násilí. Andrea Ulagová, Blesk Zprávy

 

 

Fotogalerie
37 fotografií