Právě tato partitura s notami a zápisky samotného Mozarta byla představena na tiskové konferenci, které se Plácido Domingo zúčastnil.

Sen se stává realitou. Dali jsme pro zmíněná představení dohromady vynikající interprety, z nichž mám skvělý dojem. Ze všech do jednoho bylo cítit, že jsou s Mozartem spjati, a já věřím, že to bude velký svátek pro nás i diváky a vše se vydaří. Je pro mě ctí představit Dona Giovanniho v místech, kde tahle opera zazněla poprvé,“ nechal se slyšet operní pěvec.

Obsazení populárního díla bude mezinárodní. V hlavní roli se jako Don Giovanni představí Simone Alberghini, dále třeba Leporella hraje a zpívá Adrian Sampetrean, Donnu Annu Irina Lungu atd. Představí se ovšem i domácí pěvci, v roli Komtura bude Jan Šťáva, Donnu Elviru „má na starosti“ Kateřina Kněžíková.

Plácido netouží jen po dirigování Mozartovy opery v Praze, do české metropole by se chtěl vrátit ještě z jiného důvodu. „Kdo se v hudbě orientuje, ví, že Praha stále je významným centrem umění s obrovskou kulturní historií. A já ji mám rád. Víte, přiznám, že bych se k vám velice rád ještě někdy vrátil. Ne ale jako dirigent, ale operní pěvec. Doufám, věřím a těším se, že se to někdy ještě podaří,“ podotkl Domingo, který získal za svůj život řadu ocenění.

Fotogalerie
12 fotografií