Scientologickou církev v roce 1955 založil spisovatel science-fiction L. Ron Hubbard. Pochybná církev, které se říká »kult ďábla«, přitahuje hlavně celebrity. Jejím členem je Tom Cruise, vstoupila do ní Katie Holmes, Nicole Kidman a dokonce i Demi Moore. Církví se nechala po smrti rockové legendy Elvise Presleyho zlákat i jeho exmanželka Priscilla Presley a vydržela v ní dlouhých čtyřicet let. Členkou kontroverzní církve se stala i její dcera Lisa Marie Presley, která se rozhodla odejít už před třemi lety a »kult ďábla« nyní opustila i Priscilla.

„Mám toho dost. Končím,“ okomentovala svůj odchod pro DailyMail. „Priscilla se sblížila s Johnem Travoltou po Elvisově smrti v roce 1977 a tak se dostala do církve. Od té doby v ní byla a vychovávala v ní i svou dceru Lisu Marii,“ uvedl zdroj blízký herečce. „Odchod Lisy Marie byl pro Priscillu těžký. Jsou si velmi blízké jako rodina a odejít z církve bylo rodinné rozhodnutí,“ dodal zdroj.

Odejít z církve ovšem není zas tak lehké. „Všichni jsou tak vyděšení,“ řekl zdroj. Ten, kdo se chce stát členem, musí projít procesem auditu, kdy musí zodpovědět ty nejosobnější otázky o svém životě, včetně sexuální orientace. Tyto informace jsou podle bývalých členů pak využívány k vydírání a to hlavně, pakliže chce člen církev opustit. „Začínala jsem pomalu ničit sama sebe. Vzali mi mou duši, mé peníze, mé všechno,“ řekla po odchodu z církve Lisa Marie.

Tom Cruise naopak tvrdí, že církev mu zachránila jeho život. Ovšem všechny jeho »ex« už dávno církev opustily.

VIDEO: Priscilla Presley: Zažijte Elvise tak, jak vždycky chtěl!

Fotogalerie
15 fotografií