Podle Bransona je to patrně stejná osoba, která později jednoho z jeho bohatých přátel připravila o dva miliony dolarů, když se za něj dovedně vydávala v telefonu. Tvrdila, že vybírá peníze na lidi postižené hurikánem Irma. Jeden z nejznámějších britských podnikatelů to napsal na svém blogu a veřejnost vyzval, aby pomohla podvodníka dopadnout.

Muž předstírající, že je ministr obrany Michael Fallon, Bransonovi řekl, že vláda neplatí výkupné, ale že existují citlivé důvody pro to, aby byl unesený diplomat zachráněn. Vláda se proto obrací na britské podnikatele, aby pomohli, a najde způsob, jak jim vynaložené peníze vrátit, tvrdil podvodník. Branson si telefonát na ministerstvu ověřil a po zjištění, že mu Fallon nevolal, se obrátil na policii.

Patrně stejný podvodník se podle Bransona později obrátil na jednoho úspěšného podnikatele ve Spojených státech a vydával se za něj. „Byl velice věrohodný a vzbuzoval sympatie,“ uvedl miliardář. Falešný Branson tvrdil, že se nemůže dostat ke svému účtu v Británii kvůli přerušené komunikaci. „Slíbil mi, že vše vrátí,“ dodal.

Podnikatel, neuvěřitelně laskavě, daroval dva miliony dolarů. Ty rychle zmizely,“ napsal Branson. Že Branson vlastní ostrov na Britských Panenských ostrovech, přes které se v září přehnal ničivý hurikán Irma, je známá skutečnost. Podvodník toho využil. „Vše jsme pak předali policii,“ dodal Branson. „Málem jsem také naletěl, i když jsem byl podezřívavý,“ uzavřel.

Fotogalerie
14 fotografií

Podívejte se, jak dopadlo Bransonovo sídlo po hurikánu Irma: