Během CinéFashion Film Awards se návrhářka Donna Karan, která stojí v čele značky DKNY, v rozhovoru postavila na stranu Harveyho Weinsteina. Ten podle článku deníku The New York Times uzavřel kvůli sexuálnímu obtěžování mimosoudní dohodu o odškodnění s nejméně osmi ženami. „Je to tady velmi těžké, měly bychom se zamyslet, jak samy sebe jako ženy ukazujeme. Jak se prezentujeme? O co si říkáme? Neříkáme si o to předváděním naší citlivosti a sexuality?“ uvedla Donna a tím pobouřila veřejnost.

Když se Donny reportérka zeptala, jestli si myslí, že je tímto případem kult Hollywoodu degradován, usmála se. „Nemyslím si, že za to může pouze Harvey Weinstein,“ uvedla módní legenda. 

Návrhářka také poukázala na to, že Harvey a jeho manželka Georgina Chapman jsou úžasní lidé. Také dodala, že to, co se stalo, jistě není jen Harveyho chyba. „Když se podíváte na celý svět a na to, jak se dnes ženy oblékají a o co si říkají, když se prezentují tak, jak se prezentují… Tak o co si říkají? O problémy,“ vysvětlila.

O pár dní později ale redakci DailyMailu návrhářka poslala své nové vyjádření. „Byla jsem oceňována v Hollywoodu, a když jsem na červeném koberci odpovídala na otázky, uvedla jsem několik vět, které, bohužel, nejsou moc reprezentativní. Svůj život jsem trávila bojem za práva žen. Můj život byl vytvářen oblékáním a plněním potřeb žen a bojováním za jejich práva. Moje vyjádření bylo vytrženo z kontextu a nevyjadřovalo správně, co si myslím o situaci, která souvisí s Harveym Weinsteinem. Věřím, že sexuální harašení není akceptováno. Omlouvám se všem, které jsem urazila, a všem obětím,“ prohlásila zostuzená návrhářka.

Toto prohlášení jí ale od nenávisti obětí nepomohlo. Herečka Rose McGowan, která si zahrála například v seriálu Čarodějky, ji za její názory nazvala „špínou v luxusních šatech“.

Fotogalerie
22 fotografií