O jeho úmrtí informovala ve středu Vincentova rodina. Během své čtyřicetileté kariéry byl obsazován především do rolí drsných gangsterů, několikrát hrál například ve filmech režiséra Martina Scorseseho.

Postavou, s níž spojují Vincentovu tvář s věčně nesmlouvavým výrazem televizní diváci, je mafián Phil Leotardo ze seriálu premiérově vysílaného začátkem tohoto století. Ještě před vstupem na obrazovky se však objevil v několika desítkách menších i zásadnějších filmových rolí.

„Jeho velkorysost a oduševnělost byly známy i mimo okruh jeho rodiny a přátel,“ uvedla v prohlášení Vincentova manažerka Melisa Prophetová.

Ostré chlápky si zahrál například ve Scorseseho filmech Zuřící býk, Mafiáni nebo Casino, kde ztvárnil postavu gangstera Franka Marina vytvořenou podle skutečného zločince Franka Cullotty.

Od svého debutu ve filmu Death Collector z roku 1975 si zahrál v pěti desítkách filmů, mezi těmi známějšími jsou například Poslední útěk do Brooklynu, Země policajtů či Papež z Greenwich Village. Do dvou snímků, Jednej správně a Horečka džungle, jej obsadil režisér Spike Lee.

Fotogalerie
6 fotografií