Že měl Bowie divoký život, se ví dávno. Ostatně on sám se nikdy netajil tím, že vyzkoušel nejrůznější drogy (kvůli šňupání kokainu potřeboval vyměnit nosní přepážku – pozn. red.) a miloval sex. V roce 1976 přiznal, že je bisexuální a postelí mu prošly zástupy žen i mužů. „Je to ta nejlepší věc, která se mi stala,“ tvrdil v rozhovoru pro Playboy. Později své upřímnosti litoval, ale to už byly venku historky o jeho orgiích, mj. i s Mickem Jaggerem a jeho tehdejší ženou Angie.

Nejnovější publikace od Dylana Jonese, editora magazínu GQ, je ale prošpikovaná i dalšími pikantnostmi z promiskuitního života zpěváka, který byl podle něj »lačný « po sexu a měl »permanentní erekci«. Když mu prý bylo 18, vyspal se s 13letou dívkou, další Bowieho obdivovatelka zase Jonesovi svěřila, že ji zpěvák, zmámenou marihuanou a šampaňským, coby patnáctiletou připravil o panenství.

A jiná fanynka Josette Caruso přidává vzpomínku z roku 1972, kdy byl Bowie na šňůře. „Prostě mě svedl – bylo v tom hodně líbání, objímání a šou**ání,“ popisuje zážitek z hotelového pokoje ve Filadelfii. Jejich žhavé hrátky ale znenadání přerušil Bowieho bodyguard, který ho přišel upozornit na telefonní hovor.

„S někým volal a pak se vrátil bílý jako stěna. Byl v šoku. Někdo mu prý zrovna nabídl mrtvolu, aby s ní měl sex. Že tělo ještě nevychladlo...“ vzpomíná Caruso. Bowie byl totálně znechucený: „Kdo si sakra myslí, že jsem? A jak je vůbec napadlo, že bych o něco takového měl zájem? Proč bych měl šu*at mrtvolu?“ ptal se pořád dokola.

VIDEO: David Bowie zpívá píseň Ziggy Stardust na koncertě v Dallasu roku 1978

Video
Video se připravuje ...

David Bowie zpívá píseň Ziggy Stardust na koncertě v Dallasu roku 1978 Facebook.com/Mister Sussex

Fotogalerie
46 fotografií