Poslední tři měsíce byly pro Ronnieho Wooda peklem. Rockové hvězdě před čtvrt rokem lékař našel nález na plicích. Kytarista byl na běžné zdravotní prohlídce a tehdy lékař řekl, že udělá důkladnější prohlídku srdce, plic a krve. „Řekl jsem, jděte do toho,“ vzpomíná na ten okamžik Ronnie. „A pak přišel zpět s tím, že tato supernova hoří na mé plíci. Nebyl jsem překvapen. Věděl jsem, že mi nedělali rentgen hrudníku od roku 2002. Zeptal se mě, jak bych chtěl postupovat a já mu odpověděl, dostaňte to ze mě,“ řekl Wood pro The Mail on Sunday.

Ronnie s manželkou Sally (31), která mu před rokem porodila dvojčátka Gracie a Alice, se rozhodli, že o závažném onemocnění nikomu neřeknou, dokud nepřijdou výsledky testů. „Nechtěli jsme, aby si někdo další procházel tím peklem s námi,“ vysvětluje rocková legenda. Týden, kdy na výsledky čekal, byl pro kytaristu nejhorší. Testy měly zjistit, zda se nemoc rozšířila, či nikoliv. „Byl týden, kdy jsem nevěděl, co se stane. Sally byla úžasná. Až když bylo po všem, řekla mi, že to byl nejhorší týden v jejím životě,“ pokračoval ve vyprávění o těžkých chvílích.

Ronnie se však rozhodl pro radikální řešení v případě, že rakovina metastazuje. „Rozhodl jsem se, že jestliže se to rozšíří, nepůjdu na chemo,“ řekl a dodal, že byl připravený na to, že bude muset říct sbohem své mladé rodině a přátelům. Jedním z důvodů, proč nechtěl Ronnie podstoupit chemoterapii, byl ten, že nechtěl přijít o svůj ikonický vzhled. „Nechtěl jsem ztratit své vlasy,“ řekl otec šesti dětí.

Lékaři však měli pro rockovou hvězdu dobré zprávy. Rakovina se nerozšířila. „O týden později přišli s novinou, že se to nerozšířilo a já řekl, dostaňte to pryč hned. Chvíli předtím, než jsem před operací zavřel oči, podíval jsem se na doktora a řekl, nechť započne boj,“ vzpomíná na trpké chvíle kytarista. 

VIDEO: Jak trénuje Mick Jagger

Video
Video se připravuje ...

Jak trénuje Mick Jagger? youtube.com

Fotogalerie
16 fotografií