V letech 1984 až 1992 si Cosby zahrál v The Cosby Show, jednom z nejpopulárnějších amerických televizních sitcomů. Účinkoval i ve filmech, například po boku Sidneyho Poitiera. Cosby vydal také několik desek a píše knihy.

V posledních letech jeho jméno figuruje v sexuálním skandálu. Herec se dostal před soud za obvinění ze znásilnění Andrey Constandové z roku 2004, měl jí podat i narkotika. Obě strany se sice dohodly na mimosoudním vyrovnání, loni byl ale případ znovu otevřen. Minulý měsíc se porota o Cosbyho vině opět neshodla. Constandová není sama, přihlásilo se nejméně 50 žen, které tvrdí, že je Cosby v průběhu minulých desetiletí sexuálně napadl. Řada případů je již promlčena. Herec trvá na tom, že ženy se sexuálními vztahy souhlasily.

Afroameričan Cosby se narodil v roce 1937. Je laureátem Ceny Marka Twaina za americký humor, která je jednou z nejvyšších poct ve světě komedie. Herec byl oceněn i za své charitativní aktivity.

Je ženatý, s manželkou měli pět dětí; v roce 1997 je potkala tragická událost, když byl jejich syn Ennis v Los Angeles zavražděn.

Fotogalerie
25 fotografií