Ve filmové trilogii na motivy románů Stiega Larssona si zahrál novináře Michaela Blomkvista, který spolu se záhadnou hackerkou Lisbeth Salanderovou riskují životy při odhalování zločinů v bohatých podnikatelských kruzích i státní sféře. Filmy Muži, kteří nenávidí ženy, Dívka, která si hrála s ohněm a Dívka, která kopla do vosího hnízda měly premiéru v letech 2009 a 2010.

 

Poté se jako padouch objevil v několika amerických kasovních trhácích. Po boku Toma Cruise si zahrál v Mission: Impossible – Ghost Protocol, s Keanu Reevesem zase v akční podívané John Wick. Před dvěma lety ztvárnil roli v německém dramatu Kolonie či americkém noirovém thrilleru Frank a Lola. Jeho posledním natočeným dílem, které bude mít premiéru posmrtně, je tragický příběh ruské ponorky Kursk.

„Michaelova radost a vášeň byly nakažlivé pro lidi, kteří ho znali a milovali. Měl nepopiratelné kouzlo a charisma a jeho lásku k umění vnímali všichni, kteří měli to potěšení s ním pracovat,“ uvedla rodina v prohlášení. Nyqvist byl ženatý a měl dvě děti.

Fotogalerie
6 fotografií