Před samotným setkáním se ve mně mísila nervozita, nejrůznější obavy, ale cítila jsem i obrovský respekt. Jaký asi je? Co když mi bude místo odpovědí odsekávat? Co když je unavený po cestě z Norska a nebude chtít odpovídat vůbec na nic? Hlavou se mi honila spousta myšlenek. Zbytečně! Stačilo pár vteřin ve společnosti Stinga a všechny se rázem rozplynuly.

Zahraniční média odhadují jeho majetek na 6 miliard korun, on i přesto ale stojí s nohama pevně na zemi a je velmi pokorný. Žádné hvězdné manýry od něj nečekejte. Přál si jen svůj oblíbený čaj, který si sladí medem. Problém by možná nastal, kdybyste za ním přišli s PET lahví v ruce. Jako zarytý ochránce přírody nechce, aby kdokoliv z jeho týmu měl jakékoliv nápoje v plastech. A v plastech je nesmí nikdo podat ani jemu. To by bylo zle!

A vlastně ještě jednu věc si úzkostlivě střeží – svoje soukromí. Osobní otázky jsou pro něj tabu. Jinak nemá problém odpovědět skoro na cokoliv. Musím říct, že je velmi bezprostřední a nechybí mu smysl pro humor. Když rozhovor skončil, šel k míse s ovocem a fotografovi začal pózovat s jablkem na hlavě. Jen tak. Věděl, že tuhle spontánnost fotograf ocení.

Sting svoji práci miluje. Miluje ale i svoje fanoušky. Ví, že bez nich by se hvězdou stal jen stěží. A proto jim během hodinu a půl dlouhého vystoupení dal přesně to, pro co si za ním na Metronome Festival přišli – skvělou show a svoje největší hity.

VIDEO: Nedávno přiletěl do Prahy také Enrique Iglesias

Video
Video se připravuje ...

Enrique Iglesias přiletěl do Prahy: Na koncert tady se moc těším, řekl Blesku David Kundrát

Co také řekl?

O přípravách na vystoupení: „Dělám hlasová cvičení. Potom piju vodu s citronem a jablečný ocet.“

O novém albu: „Myslím, že se povedlo. Řekl bych, že je spíš takové rockovější. Je to velmi přímočaré album.“

O Praze: „Mám na Prahu velmi krásné vzpomínky. Myslím, že je vážně překrásná a má bohatou historii a úžasnou atmosféru.“

O nervozitě: „Svou práci beru fakt vážně. Vždy se na vystoupení připravuji a vím, co mám dělat. Takže když jdu na pódium, tak si předtím nedávám Jacka Danielse.“

O své hudbě:

„Doma ji nikdy neposlouchám. Když ji ale pak slyším třeba někde v obchodě nebo z rádia, tak to vůbec není špatný.“

Fotogalerie
55 fotografií