Mladší sestra vévodkyně Kate (35) Pippa Middleton (33) si vzala svého zámožného partnera Jamese Matthewse (41). Díky majetku obou rodin si mohli dovolit svatební oslavy skutečně nevídaného luxusu!

Odhad celkových nákladů se pohybuje kolem 700 000 liber, tedy v přepočtu neuvěřitelných 21 600 000 korun. Jen ruský kaviár na hostině přišel na 1 230 000 korun (ten ale údajně daroval ruský milionář) a lahve se šumivým vínem z vinice Nyetimber, které popíjeli hosté, stály po 2 300 korunách za lahev.

Zásnubní prsten přišel na 6 170 000 korun, Pippu zdobila navíc luxusní čelenka s drobnými diamanty na platinovém podkladu. Módní návrhář Giles Deacon obdržel 1 234 000 korun, aby vytvořil dvojici šatů pro nevěstin velký den. K nim měla Pippa ještě na zakázku vyrobený pár lodiček od značky Manolo Blahnik  za 62 000 Kč.

Svatba Pippy Middleton: Podívejte se, jak to vypadalo na královské veselce!

Video
Video se připravuje ...

Svatba Pippy Middleton: Podívejte se, jak to vypadalo na královské veselce! Reuters

Zatímco ceremoniál byl skromný a vyšel na pouhých 15 500 Kč, skleněné markýzy dovezené z Belgie stály více než 3 085 000 Kč. Tříchodová snídaně pro 320 hostů vyšla na 6 171 za každého a připravoval ji tým třiceti špičkových kuchařů. K jídlu hrála jedna z ženichových oblíbených jazzových kapel.

Oslavy se protáhly na celý den. Mezi stovkami hostů se objevil i Roger Federer, profesionální tenista, ten se prý bavil nad stolním tenisem. Šestipatrový svatební dort za 462 000 vytvořila Fiona Crains, která připravovala dort i pro královskou svatbu Pippiny sestry Kate. Družbové Jamese Matthewse každý obuli ručně vyráběné boty od Edwarda Greena.

Luxusní večeři o pěti chodech měl na starosti Pippin dřívější zaměstnavatel, firma Table Talk. Podávala se skopová tlačenka, skotské jehněčí a whisky, kvůli ženichových kořenům sahajícím do skotské části Velké Británie. Jako občerstvení sloužilo prý foie gras, langoustin, steaky a královské krevety.

V jednu chvíli nad skleněnou markýzou, kde se party odehrávala, přeletěl při západu slunce dokonce historický Spitfire, což byl dárek od Boultbee Flight Academy.

Jak přesně ale vypadala dekorace či jak dobře se hosté bavili, se ale asi nikdy nedozvíme. Všichni totiž měli zakázáno používat své mobilní telefony a na oslavě byla dokonce i „mobilní policie“, která měla za úkol na dodržování tohoto zákazu dohlížet, a tak se na sociálních sítích žádné snímky z posvatební recepce neobjevily.

Záběry z příjezdu Pippy na svatbu.

Video
Video se připravuje ...

Záběry z příjezdu Pippy na svatbu facebook

Fotogalerie
81 fotografií