Již posedmdesáté se slavné osobnosti sjíždějí na francouzskou Riviéru, aby se seznámily s nejnovějšími filmovými hity. O prestižní ocenění Zlatá palma se utká dvacet filmů, které se letos zabývají i velmi závažnými tématy, například uprchlickou krizí.

Na tuto notu hraje i jeden z největších favoritů festivalu, drama Happy End, které vypráví o rodině žijící poblíž imigrantského tábora. Režisér snímku Michael Haneke již z Cannes odešel v minulosti dvakrát coby vítěz. Poštěstí se mu i potřetí?

Zatímco některé celebrity se asi slavnostního galavečera nemohly dočkat a dorazily již během dne, někdo si pro změnu dával na čas. Mezi prvními objektivy fotoaparátů zachytily například půvabnou Monicu Bellucci (52) či hvězdu zahajovacího snímku Ismael’s Ghosts, který se částečně natáčel i v Praze, Marion Cotillard (41). O ní se ještě před nedávnem spekulovalo, že je milenkou Brada Pitta (53) a právě ona ho odloudila Angelině Jolie (41).

Tentokráte ale pozornost budila po příjezdu spíše svou netradiční róbou, kterou se dokonce zachytila i o sloup. Večer se převlékla do slavnostnějšího modelu, ovšem ani ten nepůsobil zcela tradičně. Co se týče oblečení, nezklamala ani modelka Bella Hadid (20), která loni šokovala svým rozparkem. Tentokráte měla pro změnu neměla moc látky v oblasti dekoltu.

Na červeném koberci zapózovaly i hvězdy Julianne Moore (56), Susan Sarandon (70), Will Smith (48), Uma Thurman (47) a Adrien Brody (44), dorazila i dcera Johnnyho Deppa (53) Lily-Rose (17).

VIDEO: Podívejte se, jak před lety Willa Smithe naštval vtipálek z Ukrajiny, který na nedávném finále Eurovize ukázal zadek během jednoho z vystoupení.

Video
Video se připravuje ...

Will Smith se stal obětí žertíku. Vystřelil si z něj ukrajinský bavič Vitalii Sediuk. Youtube.com

Letošní ročník slavného festivalu je velmi ostře sledován bezpečnostními složkami kvůli hrozbě teroristických útoků. „Odstřelovači, bezpečnostní rámy, zábrany. Nic nebylo ponecháno náhodě," popisuje změny web listu Le Figaro. Dále na bezpečnost dohlížejí také válečné lodě, policisté se samopaly a rovněž spousta tajných agentů v civilu! Nad vším pak bdí 550 bezpečnostních kamer.

„Nebezpečí nikdy nebylo tak veliké,“ připustil starosta Cannes David Lisnard. Všichni přece jen mají ještě v živé paměti loňský atentát v jen 33 kilometrů vzdáleném Nice, kde útočník kamionem najel do davu a usmrtil 86 lidí oslavujících Den pádu Bastily. Vjezdu auta do davu mají v Cannes zabránit tři stovky obřích květináčů rozmístěných po promenádě Croisette.

Fotogalerie
103 fotografií