Hollywoodská herečka si sídlo pořídila, když už o ní věděl celý svět. Toužila pro sebe získat trochu soukromí. Po koupi v roce 1953 jí ale sloužil ještě bezmála 40 let, dokud v roce 1990 nezemřela.

Hvězda filmů Mata Hari, Dáma s kaméliemi, Anna Kareninová nebo Romance svůj byt v New Yorku na Manhattanu milovala. Trávila doma velké množství času a nezřídka odmítala i účasti na slavnostních večerech předávání cen, i když byla sama mezi nominovanými.

VIDEO: Když se v Hollywoodu nedaří! Top 10 trapasů na Oscarech.

Video
Video se připravuje ...

Když se v Hollywoodu nedaří: Top 10 trapasů na Oscarech. Markéta Volfová, Lukáš Červený, reuters, hudba: hudebnibanka.cz/Giovanni Cristiani, Antonello Vannucchi, Giorgio Rosciglione, Francesco Santucci - Thanks To Oscar

Byt s výhledem na řeku zaujal Gretu navíc právě možností pozorovat kolem plující lodě, které Garbo připomínaly její dětství v hlavním městě Švédska, Stockholmu, kde je nyní také pohřbená.

Celý prostor zabírající 265 metrů čtvrtečních je vyzdoben do kombinace růžové a zelené. Dědici po Garbo nechali byt z velké části tak, jak byl zařízen za jejího života. Nyní vstupuje do prodeje za 145 380 000 korun.

VIDEO: Takhle se změnili kvůli svým filmovým postavám...

Video
Video se připravuje ...

Takhle se změnili kvůli svým filmovým postavám. archiv

Fotogalerie
29 fotografií