O vážném onemocnění amerického herce se již delší dobu spekulovalo. Nějakou dobu se na veřejnosti ukazoval jen se šátkem uvázaným na krku, čímž se snažil zamaskovat kanylu, která mu pomáhala s dýcháním. Také byl spatřen v nemocnici, a tak není divu, že se o něj jeho příznivci obávali.

Na všechny přímé dotazy ovšem Val vždy odpovídal stejně a rakovinu vehementně popíral. Přiznal sice, že byl v péči lékařů, ale zhoubný nádor nikdy nepotvrdil. Jenže pak ho práskl jeho kamarád a kolega z filmu Lovci lvů Michael Douglas (72), který s rakovinou bojoval v roce 2010. Nechal se slyšet, že Val Kilmer má stejnou nemoc, jakou měl tehdy on.

VIDEO: Michael Douglas v roce 2014 navštívil Prahu. Podívejte se, co si objednal v hospodě a jak zaplatil!

Video
Video se připravuje ...

Douglas si Praze zamiloval nakládaný sýr. Kolik nechal dýško? Mirka Dvořáková, David Kundrát, Luděk Mazák

Představitel Icemana z filmu Top Gun ovšem na Facebooku vše znovu popřel. „Mám Michaela Douglase moc rád, ale má špatné informace.“ Jenže ve skutečnosti měl Douglas informace naprosto správné, což Kilmer potvrdil teprve teď ve středu během setkání s fanoušky. Na dotaz jednoho z nich ohledně Michaelova tvrzení, herec odpověděl: „Asi se mi snažil pomoct, protože se ho tisk zřejmě ptal, kde jsem byl a já jsem zrovna prodělával léčbu rakoviny.“

Také si postěžoval, že ho dodnes trápí otékání jazyka. „Protože pořád nezním jako mé normální já, mohli by si lidi myslet, že je mi pořád zle,“ vysvětloval herec s tím, že už je zdravý.

Fotogalerie
24 fotografií