Nejstarší prezidentská dcera s manželem si pronajali dům v hodnotě 5,5 milionu dolarů (137 milionů korun) v lednu, hned po nástupu Donalda Trumpa do funkce prezidenta. Oba mají kanceláře v Bílém domě a pracují jako prezidentovi poradci - Kushner oficiálně, Ivanka "privátně".

Čtvrť Kalorama je vzdálena něco přes tři kilometry od Bílého domu a na přebývání celebrit je zvyklá. Bydleli tu po jistou dobu bývalí prezidentští manželé Obamovi, přestěhovali se sem šéf společnosti Amazon Jeff Bezos nebo Trumpův ministr zahraničí Rex Tillerson.

"Co se ale nastěhovala Trumpová s rodinou, je tu cirkus. Čtvrť úplně zničili," řekla agentuře AP sousedka Marietta Robinsonová. Ochranka prý na ulici nepouští kukavozy pro sběr odpadků, dlouhé úseky chodníků jsou trvale uzavřeny.

Trumpová denně odjíždí z domova v konvoji čtyř vozidel. Okolí prý zatěžuje nadměrný hluk. "Milujeme Kaloramu a naší rodině se od sousedů dostalo neuvěřitelně velkorysého přivítání," vzkázala v pátekIvanka Trumpová novinářům.

Podle Reuters může být nevraživost některých obyvatel čtvrti způsobena nespokojeností s osobou nového prezidenta. Mnozí z nich očividně Trumpa nevolili.

Ivanka se synem na návštěvě v Bílém domě:

Fotogalerie
53 fotografií