Do Švýcarska na kliniku, která provádí eutanazii, ho doprovodil přítel a bojovník za práva dobrovolné smrti Marco Coppato. Ještě před tím DJ Fabo nahrál video, na kterém dal světu o svém plánu vědět.

V pondělí ráno v 11:40 se tak stalo to, po čem Fabiano toužil od léta 2014, kdy po tragické nehodě oslepl a zůstal připoután na lůžko. „Kousl do tlačítka a tím aktivoval injekci s drogou, která způsobí okamžitou smrt. Byl hodně nervozní. Bál se, že kvůli tomu, že je slepý, neuvidí na to tlačítko a nebude tak schopný to zmáčknout. Pak o tom ale i vtipkoval,“ prozradil Cappato italskému deníku ANSA.

Ten o to víc teď apeluje na italské úřady, aby projednaly zákon o legální eutanazii i v Itálii. „Až se zítra vrátím zpět do Itálie, nahlásím se. Jsem si vědom svých činů a převezmu za ně veškerou zodpovědnost,“ řekl. Jeho čin bude považován jako zločin asistované sebevraždy.

Než DJ Fabo zemřel, na sociální síť napsal: „Konečně jsem ve Švýcarsku. A naneštěstí jsem se sem dostal vlastní silou a vůlí, bohužel ne za pomoci vlastní země.“ Zároveň poděkoval Cappatovi. „Vytáhl mě z pekla plného bolesti a utrpení,“ řekl.

Fabo jel osudnou noc sám v autě. Během cesty měl v ruce telefon, který mu spadl na zem rovnou pod pedály. Hudebník se pro něj nesmyslně začal ohýbat a při tom omylem sešlápl pedály, čímž se auto okamžitě stalo neovladatelným a Fabo fatálně boural.

 

Fotogalerie
13 fotografií