„Bylo to velmi těžké. Celá má rodina si prošla obtížnými chvílemi,“ pronesla v rozhovoru pro BBC. „Teď se soustředím na své děti, na naše děti.“ Těch je celkem šest: čtyři starší adoptované a dvě vlastní. Otce poslední dobou skoro nevídají. „Jsme a navždy budeme rodina a to je cesta, jak se s tím vyrovnávám. Snažím se, abychom z toho vyšli silnější, sobě bližší,“ dodala Angelina. Neupřesnila už, zda do té věčné rodiny počítá i Brada.

Víc už o kauze neřekla, zbytek rozhovoru se týkal sobotní premiéry jejího kambodžského filmu Napřed zabili mého tátu. Snímek se týká genocidy z dob teroru Rudých Khmerů (1975–79). Vypráví zvěrstva komunistické tyranie z pohledu malého dítěte a je založen na knize podle skutečných událostí. Diktátor Pol Pot a jeho režim za čtyři roky zavraždil na dva miliony lidí, ale doteď je to v Kambodži citlivé téma, o němž se moc nemluví.

Angelina Jolie má k zemi blízko. Prvně ji navštívila roku 2001, kdy tam v roli dobrodružky Lary Croft ve filmu Tomb Raider pobíhala po dávných chrámech města Angkor. Později z Kambodži adoptovala syna Maddoxe (15), Kambodža zase adoptovala ji – za charitativní úsilí v zemi dostala občanství.

V rámci slavnostní premiéry se teď Angelina a jejích šest dětí setkaly i se samotným králem Norodomem Sihamonim (63). Ten má k umění blízko: studoval v Praze balet na konzervatoři a Akademii múzických umění.

Fotogalerie
170 fotografií