Únorové číslo mexického vydání Vanity Fair s Melanií Trump na titulní straně vyvolalo neskutečné rozhořčení. Vyšlo totiž pouhý den poté, co čerstvě zvolený prezident USA Donald Trump (70) vydal nařízení k výstavbě zdi na hranicích s Mexikem.

„Mexiko využívalo Spojené státy už dost dlouho,“ ryl do sousední země Trump na Twitteru a už tím mnohé její obyvatele vytočil. Pak ale přišla poslední kapka v podobě kontroverzní fotografie jeho manželky.

Na ní sedí americká první dáma způsobně u stolu v bílých šatech a ověnčená drahými šperky. V ruce drží vidličku a zdá se, že si na ni namotává špagety. Jenže místo těstovin jde vlastně o různé klenoty – stříbro, diamanty a brilianty.

V souvislosti se současným děním se zdá být taková fotka doslova provokací. „Melania Trump na obálce Vanity Fair Mexiko je nová definice ironie,” okomentoval situaci kdosi na Twitteru. Jiní uživatelé v komentářích zase rýpali do manželství Trumpových.

Přitom fotka Melanie s pokladem k obědu se již jednou objevila. Vyšla totiž v GQ loni v dubnu spolu s článkem, který se týkal různých tajemství půvabné Slovinky, její rodiny a vztahu s manželem. „Nechápu, že to zase vyšlo. Je to urážka,” ozývají se Mexičané na sociálních sítích.

Vzhledem k tomu, že Mexiko se nehodlá finančně podílet na zdi na hranicích, ozývají se i sarkastické návrhy, že by mohla Melania nějaký ten diamantík z oběda postrádat a přispět sama.

Fotogalerie
50 fotografií