„Během let prezident a první dáma příležitostně, ale ne často, pořádali v Bílém domě večírky pro své přátele. Předpokládám, že toto je ten poslední. Čeká je ještě nějaké balení a stěhování,“ řekl mluvčí prezidentského páru Josh Earnest.

Mezi VIP hosty hořkosladké party byli třeba Paul McCartney, Tom Hanks, Robert De Niro, George Clooney, Meryl Streep nebo Beyonce. Nechyběli ale ani filantropové, úředníci, aktivisté a prostí přátelé Obamových.

Slavní – neslavní, všichni ale měli na večírku zákaz fotit a natáčet. Pro řadu hostů to ale byla tak vzácná příležitost, že rychlému selfíčku přece jen neodolali a pochlubili se s ním na sociálních sítích. Tam se také předháněli v projevech úcty a také lítosti nad Obamovým končícím mandátem. „Letěl jsem do DC 21 hodin, abych se rozloučil s nejlepším prezidentem americké historie,“ napsal na Twitter raper Chance, kterého Obama vždy jmenuje mezi svými nejoblíbenějšími umělci.

Řada umělců jako například zpěváci Pharell nebo sestra Beyonce Solange na večírku dokonce přímo vystoupili. A byl to prý právě odcházející prezident, kdo se stal králem parketu.

Večírek trval až do časných ranních hodin. Poslední hosté začali odcházet až čtyři hodiny po půlnoci. V úterý Obamu čeká jeho poslední oficiální rozloučení a za dva týdny do křesla v Oválné pracovně usedne jím neoblíbený Donald Trump.

Fotogalerie
7 fotografií