Alexandrovce zaujal osud rodáka z Bruntálu Petra Becka (89). Ten v Osvětimi přišel o 33 členů rodiny, včetně maminky a bratra. Při pochodu smrti předstíral, že umřel a tak se zachránil. Nakonec narukoval do Rudé armády a byl až do konce války vojákem.

„Obdivujeme pana Becka. Je to hrdina. Navíc i v osobním životě se dokázal přenést přes prožitou bolest a má dcery, vnoučata i pravnoučata,“ říkali s obdivem nahlas Alexandrovci.

Překvapená z milého chování Alexandrovců byla i Zoe Svobodová-Klusáková. Za dcerou prezidenta Ludvíka Svobody si Alexandrovci přišli do publika. Přinesli jí květiny a dárky. „Děkuji za všechny vaše příznivce. Váš program je nádherný,“ netajila se emocemi Zoe Svobodová.

Alexandrovci měli v Praze v roce 2015 oficiálně dva koncerty. Skutečně ale zpívali třikrát. Neveřejný koncert uspořádali pro generála Alexandra Beera (†98). Ten dlouho bojoval s nemocemi na lůžku, ale informace o tom, že mu přijdou Alexandrovci zazpívat, jej povzbudila. Nechal se obléci do uniformy, posadit a písničky odměňoval potleskem.

Video
Video se připravuje ...

Záchranáři pokračují v pátrání po obětech leteckého neštěstí v Rusku Reuters

Fotogalerie
96 fotografií